Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ: Τι θα δώσουν στον Ολυμπιακό τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Μπάσκετ: Τι θα δώσουν στον Ολυμπιακό τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 00:10

Μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό, καθώς πρόκειται τόσο για την πρώτη σεζόν της μετά-Σπανούλη εποχής, όσο και για την πρώτη σεζόν της επιστροφής της ομάδας στην Α1 Basket League μετά την διετή απουσία της και την απόφαση να κυνηγήσει την ισονομία μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός, για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν, είχε μία ιδιαίτερα δραστήρια μεταγραφική περίοδο και κατάφερε να καλύψει τις θέσεις που είχε ανάγκη η ομάδα με ποιοτικές προσθήκες, οι οποίες ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Παρακάτω θα αναλύσουμε το τι μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό τα 4 νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Thomas Walkup: O 28χρονος Αμερικανός Point/Shooting Guard με ύψος 1.93μ, αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή περίοδο και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αθλητικό Guard, ο οποίος ήρθε για να καλύψει το κενό του Charles Jenkins, και θα είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του coach Μπαρτζώκα. Έχει μεγάλη έφεση στην άμυνα, με γρήγορα πόδια και πολύ μεγάλη ικανότητα στην πίεση, ενώ το δυνατό του κορμί τον βοηθάει ώστε να ανταποκριθεί και στην άμυνα με αλλαγές, την οποία προτιμούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την προηγούμενη σεζόν. Όσον αφορά την επίθεση, πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος παίρνει σωστές αποφάσεις και συνδράμει στο επιθετικό κομμάτι τόσο δημιουργικά όσο και στο σκοράρισμα. Την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε με την Ζαλγκίρις σε 34 παιχνίδια και είχε μέσο όρο 8.2 πόντους, 4.5 ασιστ και 3 ριμπάουντ.

Moustapha Fall: ο 29χρονος θηριώδης σέντερ, ύψους 2,18μ, ήταν η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού και συμφώνησε με τον σύλλογο για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους “δεινοσαύρους” του περσινού πρωταθλήματος της Euroleague και ήρθε στον Ολυμπιακό ώστε να δώσει λύσεις σε μία θέση στην οποία ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πέρσι αρκετά προβλήματα. Είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός στην επίθεση, καθώς τελείωσε την περσινή σεζόν με ποσοστό 70.1% στα δίποντα και είναι εξίσου αποτελεσματικός και αμυντικά καθώς δίνει πολύ ύψος στην ρακέτα του Ολυμπιακού και έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά τον Hassan Martin, αντικαθιστώντας τον Octavius Ellis. Την περσινή σεζόν, με την ομάδα της Βιλερμπάν αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια και μέτρησε μέσο όρο 8.8 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 0.9 κοψίματα.

Μιχάλης Λούντζης: ο 23χρονος Έλληνας Guard ύψους 1.98μ, αποτέλεσε την τρίτη μεταγραφή του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα έναν ιδανικό τρόπο να δυναμώσει το ελληνικό στοιχείο του συλλόγου, με έναν παίκτη ο οποίος έχει τρομερές προδιαγραφές και ταλέντο και εξαιρετικά χαρακτηριστικά τα οποία αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Λούντζης υπέγραψε στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια και θα αποτελέσει μια έξτρα λύση στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, αποτελώντας τον 5ο γκάρντ του Ολυμπιακού, πίσω από Σλούκα, Γουόκαπ, Ντόρσει και Λαρεντζάκη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη όρεξη στην άμυνα, ιδιαίτερα μακρύς, ο οποίος αναμένεται να δώσει φρεσκάδα στο σύνολο του Ολυμπιακού ενώ επίσης μπορεί να δώσει και επιθετικές λύσεις. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα του Προμηθέα Πατρών και είχε μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα, 7.1 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.6 ασιστ.

Tyler Dorsey: το καρέ των μεταγραφών του Ολυμπιακού έκλεισε ο 25χρονος εξαιρετικός σκόρερ Tyler Dorsey, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, έχει ύψος 1.96 και φημίζεται για το επιθετικό του ταλέντο. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσθήκη και περίπτωση παίκτη, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πως ο ομογενής γκαρντ δεν πιάνει θέση ξένου και δίνει στην ομάδα το δικαίωμα μιας εξτρα προσθήκης εάν αυτή κριθεί απαραίτητη στην συνέχεια της σεζόν. Επίσης ο Dorsey έχει αγωνιστεί σε 104 παιχνίδια NBA με τους Ατλάντα Χοκς και τους Μέμφις Γκρίζλις από το 2017 εως το 2019. Ο Dorsey συμπλήρωσε ιδανικά την περιφέρεια του Ολυμπιακού, καθώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο παίκτη με εντυπωσιακό επιθετικό ταλέντο και έφεση στο σκοράρισμα, πράγμα που έλειπε από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα της Euroleague καθώς αγωνιζόταν για δύο σεζόν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την τελευταία σεζόν μέτρησε μέσο όρο 11.2 πόντους με 1.6 ασίστ και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας καθώς είχε 39.4% στο τρίποντο και 48% στο δίποντο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Διαβάστε επίσης