Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό ο Ολυμπιακός κράτησε ΕΔΩ τον Σάσα Βεζένκοβ!

Για αυτό ο Ολυμπιακός κράτησε ΕΔΩ τον Σάσα Βεζένκοβ!
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:55

Ο Σάσα Βεζένκοβ ανανέωσε με τον Θρύλο έως το 2024 και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τις επόμενες 3 σεζόν. Ο Βεζένκοβ, ο οποίος βρίσκεται σε μία διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και δείχνει να έχει αναγεννηθεί στον Πειραιά, βρίσκοντας το λιμάνι του.

Πρόκειται για τον πιο σταθερό παίκτη του Ολυμπιακού στην περσινή σεζόν, πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ (11.5 πόντους) και πρώτος ριμπάουντερ (5.4 ριμπάουντ) της ομάδας στην Euroleague.

Ο Βεζένκοβ θα ηγηθεί της ομάδας του Θρύλου για τα επόμενα χρόνια στο πλευρό των Σλούκα-Παπανικολάου, καθώς μετά από 3 σεζόν στο πλάι του Γιώργου Πρίντεζη έχει βάλει γερά θεμέλια ώστε να αποτελέσει μια ηγετική παρουσία για την ερυθρόλευκη φροντ λάιν.

Το παιχνίδι του Σάσα Βεζένκοβ, έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους forward της Euroleague, και ίσως τον κορυφαίο forward πίσω από την γραμμή των 6.75. Είναι πολύ μαχητικός και με μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ, ενώ μπορεί να δώσει επιθετικές λύσεις και από το post. Ακόμη, λόγω του εξαιρετικού του μακρινού σουτ, μπορεί να μεγαλώσει το γήπεδο για τα guard της ομάδας, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο χώρο για σκοράρισμα και δημιουργία, την οποία πολλές φορές διευκολύνει ο Βεζένκοβ με την εντυπωσιακή off ball κίνηση του.

Ο Βεζένκοβ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και είναι ασταμάτητος, καθώς από τις 22 Ιανουαρίου και το ματς μέσα στην Ζαλγκίρις και συμπεριλαμβανομένων των δύο φετινών αναμετρήσεων μετράει 12 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων σε 14 εμφανίσεις.

Φέτος, δείχνει να έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του και να έχει γίνει πιο πολυδιάστατος, καθώς λαμβάνει μεγαλύτερο μέρος και στην επιθετική δημιουργία της ομάδας του Ολυμπιακού με 4 ασίστ μέσο όρο, ενώ ταυτόχρονα μετράει 13 πόντους και 9.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Σε μία σεζόν στην οποία ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, διψάνε για τίτλους, ο Σάσα θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της “μηχανής” του Γιώργου Μπαρτζώκα και, όπως δήλωσε και ο ίδιος με δημοσίευση του στο instagram “Στόχος όλων μας είναι να δούμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που τόσο μας έχει λείψει. Μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να έχουμε υγεία και μία συναρπαστική σεζόν. Ραντεβού στο ΣΕΦ!”

Πρόκειται, κατά γενική ομολογία για μία πολύ σημαντική “μεταγραφή” για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ του έναν από τους πιο ποιοτικούς forward στην Ευρώπη.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης