Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόμας Γουόκαπ: Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Μπαρτζώκα! (videos)

Τόμας Γουόκαπ: Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Μπαρτζώκα! (videos)
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:29

O Τόμας Γουόκαπ αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι και ήρθε σε συμφωνία με τον Θρύλο για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ ανακοινώθηκε από τον σύλλογο στις 11 Ιουνίου και πάτησε Ελλάδα στις 10 Αυγούστου ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα και να αρχίσει προετοιμασία με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Γουόκαπ είναι γνώριμος στο ευρωπαϊκό κοινό από την τριετή επιτυχημένη παρουσία του στην Ζαλγκίρις, με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακές σεζόν. Είναι ένας παίκτης-πολυεργαλείο καθώς αποτελεί έναν από τους πιο αθλητικούς guard της Euroleague, με τρομερή ικανότητα στην πίεση στην μπάλα και μεγάλη ικανότητα στην οργάνωση της ομάδας.

Αμυντικά, πρόκειται για ένα πολύ γερό κορμί, το οποίο μπορεί να ασκήσει έντονη πίεση στα αντίπαλα γκαρντ και μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αμυντική τακτική των αλλαγών, την οποία προτιμάει συνήθως στις ομάδες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Χάρη στην ταχύτητα του μπορεί επίσης να καλύπτει και τον βαρύ Φαλ στην αμυντική αντιμετώπιση των πικ εν ρολ.

Μπορεί να δώσει επίσης επιθετικές λύσεις, καθώς στην τριετία στην Ζαλγκίρις μετρούσε κατά μέσο όρο στην Euroleague 7.6 πόντους με 4 ασίστ με 6 προσπάθειες μέσο όρο ανά παιχνίδι σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γουόκαπ ήρθε για να πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα και να πάρει ένα μεγάλο βάρος από πάνω του, όσον αφορά το κατέβασμα της μπάλας και την πίεση στα αντίπαλα guard. Με την εμπειρία του, θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες-κλειδιά για αυτήν την σεζόν και θα έχει σημαντικό ρόλο τόσο στον αμυντικό τομέα, όσο και στην επιθετική δημιουργία.

Την τελευταία σεζόν στην Euroleague o Γουόκαπ μέτρησε 8.2 πόντους, 3 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ με 42.3% ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειες του. Πρόκειται να προσφέρει φρεσκάδα στον Θρύλο και συμπληρώνει ιδανικά την περιφέρεια με Σλούκα, Ντόρσει, Λαρεντζάκη και Λούντζη.

Ο Αμερικανός γκάρντ αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά και πολυσύνθετα γκάρντ στο πρωτάθλημα της Euroleague και αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό η απόκτηση του.

Ήρθε στην θέση του Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος δεν εντυπωσίασε με την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτό φανερώνεται και από τα φτωχά του στατιστικά, καθώς σε 34 παιχνίδια μέτρησε μέσο όρο 2.9 πόντους με 0.9 ασίστ. Πρόκειται για μια αναβάθμιση στην συγκεκριμένη θέση, καθώς ο Γουόκαπ υπερτερεί έναντι του Τζένκινς σε όλους τους τομείς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Διαβάστε επίσης