Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντόρσεϊ: Το «πολυβόλο» του νέου Ολυμπιακού!

Ντόρσεϊ: Το «πολυβόλο» του νέου Ολυμπιακού!
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:53

Ο 26χρονος ομογενής γκαρντ αποτέλεσε την 4η και τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Θρύλος τον περίμενε όλο το καλοκαίρι, και κατάφερε εν τελεί να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» και να κάνει δικό του έναν παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα και δίψα για διάκριση.

Ήδη από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Ντόρσεϊ έχει δείξει το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, καθώς μετράει 13.5 πόντους σε 18.5 συμμετοχής στον θεσμό του κυπέλλου.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποκτήθηκε ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ερυθρόλευκη επίθεση και ένα από τα πιο σημαντικά όπλα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν. Έχει γύρω του πολύ ποιοτικούς παίκτες και του δίνεται μια ευκαιρία να αποτελέσει βασικό παίκτη στην προσπάθεια της ομάδας του Θρύλου για επιστροφή σε τίτλους.

Είναι εντυπωσιακός σουτέρ τριών πόντων, ενώ είναι πολύ ικανός και στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός, στις οποίες μπορεί να σουτάρει από μέση απόσταση, ή να διεισδύσει και να τελειώσει από κοντά. Την περσινή σεζόν, με την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην διοργάνωση της Euroleague μέτρησε 11.2 πόντους μέσο όρο, με 39.4% στο τρίποντο και 2.7 ριμπάουντ. Είχε μερικά εντυπωσιακά παιχνίδια στα οποία φόρτωνε με πολλούς πόντους τα αντίπαλα καλάθια, αποδεικνύοντας πόσο ικανός σκόρερ είναι, όπως είναι αυτά με την Χίμκι (26π, 8τρίποντα), την Άλμπα (25π, 5τρίποντα), την Ρεάλ (30π, 4/5 τρίποντα) και ΤΣΣΚΑ (20π, 5 τρίποντα).

Ο Ντόρσεϊ αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ και μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από την συνύπαρξή του με τον Σλούκα στην ερυθρόλευκη ομάδα καθώς ο Κώστας Σλούκας είναι εντυπωσιακός στο να δημιουργεί χώρο και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός έχει, πλέον, στα χέρια του έναν εξαιρετικό σκόρερ, ο οποίος ανεβάζει επίπεδο την ερυθρόλευκη περιφέρεια, η οποία έχει ενισχυθεί και μέσω της απόκτησης του Γουόκαπ.

Ο Ντόρσεϊ αποκτήθηκε στην θέση του Άαρον Χάρισον, ο οποίος την περσινή σεζόν δεν γοήτευσε ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του καθώς μέτρησε μέσο όρο 6.5 πόντους, 1.1 ασίστ με το φτωχό 26.6% στο τρίποντο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Διαβάστε επίσης