Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: Ο «Mr Energy» του Θρύλου

Παπανικολάου: Ο «Mr Energy» του Θρύλου
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 - 16:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Φέτος ξεκινάει τη σεζόν προερχόμενος από τραυματισμό και όλοι ανυπομονούμε να τον δούμε να αγωνίζεται και πάλι με περίσσιο πάθος για την ερυθρόλευκη. O Κώστας Παπανικολάου αποτελεί παίκτη-κλειδί για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει ταυτιστεί πλήρως με το σύλλογο, έχει βρει το δικό του λιμάνι εδώ και δίνει πάντα το 101% των δυνατοτήτων του. Χαρακτηρίζεται από το πάθος του και την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, ενώ αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους παίκτες του λαού του Θρύλου.

Είναι ένας παίκτης που ήταν «παρών» στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας στο παρελθόν, και τώρα καλείται μαζί με τους Σλούκα – Πρίντεζη – Βεζένκοβ να δώσουν αυτήν την σπίθα στους νέους παίκτες και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή.

Ο, ύψους 2.04, Έλληνας σμολ φόργουρντ είναι ένα μακρύ κορμί το οποίο βοηθάει σταθερά στην άμυνα και δίνει λύσεις στην αμυντική αντιμετώπιση όλων των θέσεων 1-5. Επιθετικά, έχει αρχίσει και αναπτύσσει το παιχνίδι με πλάτη και ποστάρει αποτελεσματικά τους αντιπάλους του είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Έχει σταθερό ποσοστό στο τρίποντο και στην καλή του μέρα μπορεί να αποτελέσει και μεγάλο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε 14 παιχνίδια της Euroleague, έχασε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμών, και είχε μέσο όρο 5.7 πόντους με 37% στο τρίποντο, 2.2 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Φέτος, εάν καταφέρει να μείνει υγιής, αναμένεται να δώσει περισσότερες λύσεις στην ομάδα σε μία σεζόν που η επιστροφή στην κορυφή είναι μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης