Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμηλά την μπάλα, vol.2

Χαμηλά την μπάλα, vol.2
Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2021 - 12:28
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Το μομέντουμ είναι κάτι θετικό και όταν το έχεις μαζί σου, μπορεί να σε βοηθήσει να πας πιο ψηλά από τον αντίπαλό σου. Ο Ολυμπιακός, μετά την άνετη και εντυπωσιακή νίκη του επί της Μπασκόνια, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, οφείλει να κρατήσει το μομέντουμ, τα θετικά του στοιχεία, να ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ και να χτίσει πάνω σε όλα αυτά.

Η πρώτη εικόνα, σε επίσημο ευρωπαϊκό ματς, ήταν πολύ θετική. Σχεδόν… εκθαμβωτική, θα λέγαμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο μπάσκετ, έκανε όμορφα πράγματα στο παρκέ του ΣΕΦ και κατάφερε να φτάσει σε μία νίκη, η οποία αφήνει μία άκρως θετική εικόνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για αυτή με λόγια προσγειωμένα και με ηρεμία. Όχι λόγια… ενθουσιασμού. Ενθουσιασμό μπορούμε να έχουμε εμείς. Και εμείς με μέτρο, εννοείται. Να μην πετάμε στα σύννεφα, από την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα μπαίνει, μετά από καιρό, σε μια διαδικασία ΠΛΗΡΟΥΣ αγωνιστικής περιόδου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη. Όλα μαζί. Για αυτά χτίστηκε, θα πει ο αντίλογος. Ναι, αλλά από τη θεωρία στην πράξη, μπορεί να υπάρχει διαφορά. Γι’ αυτό τον λόγο, ηρεμία. Χαμηλά την μπάλα, προσήλωση στον στόχο και βήμα-βήμα. Να μην πετάει η ομάδα στα σύννεφα. Και να μην πετάμε και εμείς. Όλα θα έρθουν, αφού φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ένα σωστό ρόστερ, με ποιότητα και ουσία. Και έχει χώρο για έναν ξένο ακόμη, έτσι;

Χαμηλά την μπάλα και όλα θα γίνουν. Αυτή η ομάδα τα αξίζει…

Διαβάστε επίσης

Ζαν Σαρλ στην κορυφή των καρφωμάτων! (video)

Ζαν Σαρλ στην κορυφή των καρφωμάτων! (video)

Η υπέροχη προσπάθεια του Γάλλου, έπειτα από την πάρε-βάλε πάσα του Σλούκα, στον αέρα και το κάρφωμά του, στο καλάθι της Μπασκόνια, ψηφίστηκε στην κορυφή των καρφωμάτων!