Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Χαρούμενος για τον Κώστα...»

Μπαρτζώκας: «Χαρούμενος για τον Κώστα...»
Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 - 19:45

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Επειδή ρωτήθηκα για τον Μάρτιν και προχθές, δεν είχα την εικόνα ότι είναι ανέτοιμος ή ότι δεν είναι καλά. Απλώς είχε ένα μέτριο δεύτερο ημίχρονο και κάποιες φάσεις που δεν του βγήκαν στο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Για τον Κώστα, πράγματι νιώθω χαρούμενος γιατί παίζει όλο και καλύτερα. Αρχίζει και ξανανιώθει σημαντικό μέλος της ομάδας. Η απουσία οκτώ μηνών είναι μεγάλη. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα υπομονής μαζί του. Απλώς υπήρχε μια διαδικασία που έπρεπε να περάσει και να βρει ρυθμό μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Το ότι τον βρίσκει σιγά σιγά είναι κάτι αναμενόμενο για μένα. Για την ομάδα, είναι ζητούμενο».

«Μας πήρε 20 λεπτά σήμερα για να μπούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Από τη μια πλευρά, είναι φυσιολογικό. Από την άλλη, είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Είχαμε μια μέρα για να προετοιμαστούμε μετά από το ματς με την Μπασκόνια. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που ήταν πολύ αξιόμαχος. Έβαλε κάποια ερωτηματικά στο πως πρέπει να παίξουμε σε ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που παίζεται στην EuroLeague, όπου όλο το πρώτο 20λεπτο πρέπει να παίζουμε εναντίον iso, δηλαδή ένας εναντίον ενός.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξε πολύ καλά, της αξίζουν συγχαρητήρια. Στο δεύτερο ανεβάσαμε την ένταση της άμυνάς μας και πήραμε όλα τα σουτ μετά από κυκλοφορία της μπάλας. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο σκεφτόμασταν πάρα πολύ... Σκεφτόμασταν ότι σε κάθε φάση, πρέπει να σουτάρουμε. Και αυτή είναι η παγίδα που μας έβαλε η ΑΕΚ σήμερα. Όταν όμως βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα, σκοράραμε στο τρανζίσιον και είχε κίνηση η ομάδα, καταλήξαμε να έχουμε 27-28 ασίστ για 8 λάθη. Οπότε μοιραία σκοράραμε πάνω από 100 πόντους και χτίσαμε διαφορά. Πλέον ετοιμαζόμαστε για το ματς της Παρασκευής με τη Ρεάλ».

Διαβάστε επίσης