Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σάσα Βεζένκοβ: Ο παράγοντας Χ του φετινού Θρύλου!

Σάσα Βεζένκοβ: Ο παράγοντας Χ του φετινού Θρύλου!
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 - 15:53

Βεζένκοβ… από άλλο πλανήτη! Η ανανέωση του 26χρονου φόργουορντ του Θρύλου, αποτέλεσε για πολλούς την κορυφαία «μεταγραφή» της ομάδας κατά την φετινή περίοδος. Ο Βεζενκοβ, ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα και θα μείνει στο λιμάνι έως το 2024 και αποτελεί σημείο αναφοράς στο φετινό ερυθρόλευκο ρόστερ. Αυτό, το έχει αποδείξει περίτρανα στις 4 πρώτες αναμετρήσεις της φετινής σεζόν, αριθμώντας κατά μέσο όρο 17.2 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ. Επίσης, έχει κερδίσει και στις 4 αναμετρήσεις το βραβείο του MVP.

Ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να αναδειχθεί στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας, είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό επιθετικό χάρισμα. Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, έχει φαρμακερό σουτ τριών πόντων, πολύ καλό ποστ παιχνίδι, ενώ διαβάζει σωστά τις αντίπαλες άμυνες δημιουργώντας στους συμπαίκτες του ευκαιρίες για σκοράρισμα.

Αποτελεί ίσως τον πιο σταθερό παίκτη του Ολυμπιακού, τόσο την φετινή σεζόν όσο και την περσινή, στην οποία είχε μέσο όρο 11.5 πόντους και 5.4 ριμπάουντ. Πέραν των επιθετικών λύσεων που μπορεί να δώσει, με το τρομερό του επιθετικό ταλέντο, μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς είναι ιδιαίτερα μαχητικός. Ο Σάσα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, καθώς από τις 22 Ιανουαρίου έως και σήμερα, μετράει 13 εμφανίσεις με διψήφιο αριθμό πόντων σε σύνολο 15 αναμετρήσεων στην Euroleague.

Την φετινή σεζόν, στην οποία ο Θρύλος έχει μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Νταμπλ στην Ελλάδα και την είσοδο στα playoff της Euroleague, ο Βεζένκοβ αναμένεται να αποτελέσει παράγοντα Χ για τους ερυθρόλευκους, καθώς στηρίζονται πολλά πάνω του στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης

Πω, πω ένας Θρύλος!

Πω, πω ένας Θρύλος!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, επικράτησε χθες με 103-78 της ΑΕΚ και εκκίνησε σε όλες τις φετινές διοργανώσεις με το δεξί.