Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεάλ: Με όπλα τους ψηλούς και το τρίποντο

Ρεάλ: Με όπλα τους ψηλούς και το τρίποντο
Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 - 15:51

Η Ρεάλ είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα, η οποία έχει τον ίδιο προπονητή (Πάμπλο Λάσο) από το 2011. Έχει σταθερό κορμό παικτών (Γιούλ – Ρούντι – Ταβάρες – Τέιλορ – Κοζέρ) και γύρω από αυτούς έχει χτίσει φέτος μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία έχει ως στόχο τουλάχιστον την παρουσία της στο Final Four, και γιατί όχι και την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Θρύλος τίθεται αντιμέτωπος στην 2η αγωνιστική με μια ομάδα η οποία – δικαίως – έχει μεγάλες βλέψεις. Είναι μέχρι στιγμής αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετρώντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, σκοράροντας μέσο όρο 80 πόντους, ενώ δέχεται μόλις 66.5.

Έχει ήδη κατακτήσει το ισπανικό σούπερ καπ, και είναι μια ομάδα πολύ σκληρή αμυντικά. Ποια είναι τα δυνατά σημεία, και ποιες οι αδυναμίες της που πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός;

Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια ομάδα η οποία έχει πολύ ισχυρή γραμμή ψηλών. Με Γιαμπουσέλε – Πουαριέ – Ταβάρες να απαρτίζουν τις βασικές λύσεις στις θέσεις 4-5, η Ρεάλ κυριαρχεί στα ριμπάουντ και στα κοψίματα. Οι «γίγαντες» Πουαριέ και Ταβάρες, ύψους 2.13 και 2.20 αντίστοιχα, κλείνουν όλους τους χώρους στην άμυνα και δημιουργούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες επιθέσεις.

Οι παίκτες της Ρεάλ μοιράζουν κατά μέσο όρο σε πρωτάθλημα και Euroleague μέχρι στιγμής 6 τάπες ανά παιχνίδι, ενώ κυριαρχούν στα ριμπάουντ. Στο ισπανικό πρωτάθλημα μετρούν μέσο όρο 37.8 ριμπάουντ με 10.3 επιθετικά ανά παιχνίδι, ενώ στο πρώτο ματς της Euroleague κόντρα στην ισχυρή Εφές κέρδισαν την «μάχη» των ριμπάουντ με 47-21(!), μαζεύοντας 16 επιθετικά.

Επιθετικά, έχει ως σταθερές τους Γιαμπουσέλε – Ερτέλ – Ταβάρες και βρίσκει πάντα και άλλους πρωταγωνιστές. Αρέσκεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι με πολλά τρίποντα, στα οποία όμως δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχη μέχρι στιγμής, καθώς μετράει 7.0/23.5 μέσο όρο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι, επίσης, μια ομάδα η οποία άμα πιεστεί θα κάνει λάθη, ενώ είναι γεγονός πως οι παίκτες του Ολυμπιακού υπερτερούν ατομικά σε αθλητικότητα έναντι των παικτών της Ρεάλ.

Ο Θρύλος, για να μπορέσει να πάρει την νίκη απέναντι στην Ρεάλ, θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα ριμπάουντ και να προσπαθήσει να ελέγξει αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει επίσης να πιέσει τους παίκτες της Ρεάλ και να τους αναγκάσει να υποπέσουν σε λάθη, ενώ επίσης πρέπει να αγωνιστεί με την ίδια ενέργεια και πάθος που αγωνίστηκε με την Μπασκόνια, ώστε να βάλει και τον κόσμο πιο ενεργά στο παιχνίδι.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης