Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρίντεζης; ΠΑΡΩΝ! Με οποιονδήποτε τρόπο…

Πρίντεζης; ΠΑΡΩΝ! Με οποιονδήποτε τρόπο…
Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 - 12:54

Στην φετινή σεζόν, την πρώτη μετά της μετά-Σπανούλη εποχής, ο Θρύλος έρχεται αντιμέτωπος με μία δύσκολη κατάσταση. Θα πρέπει φέτος για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, να παλέψει χωρίς τον ηγέτη του. Χωρίς τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, χωρίς την μεγαλύτερη φυσιογνωμία του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Την σκυτάλη στην αρχηγεία την παρέλαβε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος φέτος κλείνει 19 σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για αυτόν τον ρόλο. Από πολλές οπτικές. Έχει ηγετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, βγαίνει μπροστά στις κρίσιμες στιγμές. Όμως έχει και κάτι παραπάνω από αυτά. ΕΙΝΑΙ ΓΑΥΡΟΣ. Ο Πρίντεζης, ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, πρεσβεύει τις αξίες του από μικρό παιδί. Το έχει καψούρα, είναι η αδυναμία του. Η οικογένεια του. Ζει για τον Ολυμπιακό.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την 19η Μαΐου του 2016. Εκεί που ο Πρίντεζης, παρέδωσε ένα μάθημα αγνής Ολυμπιακής αγάπης. Αντιμετώπισε μία πολύ δύσκολη στιγμή, χάνοντας τον πατέρα του, όμως ήταν εκεί να δώσει το παρόν στον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν εκεί σε όλη την σειρά. Κατέκτησε τον τίτλο και κοίταξε ψηλά στον ουρανό δακρυσμένος, περήφανος. Γεμάτος θρυλικά συναισθήματα.

Πηγαίνοντας στο σήμερα, ο Πρίντεζης αποδεικνύει και πάλι περίτρανα ότι δικαίως είναι ταυτισμένο το όνομά του με τον Ολυμπιακό. Στα 36 του, πλέον, ήθελε να μείνει πάρα πολύ στον Ολυμπιακό και αυτήν την χρονιά. Και έμεινε. Χωρίς να έχει ως τώρα πολύ αγωνιστικό χρόνο. Χθες, με την Ρεάλ αγωνίστηκε για 8’, πετυχαίνοντας 4 πόντους και μαζεύοντας 1 ριμπάουντ. Δείχνει, όμως, να διασκεδάζει την πρώτη του σεζόν ως πρώτος αρχηγός του Ολυμπιακού. Βγάζει Ολυμπιακή υπερηφάνεια. Και πάθος.

Είτε παίζει, είτε όχι είναι εκεί για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Γιατί, Πρίντεζης δεν είναι ούτε το πεταχτάρι, ούτε το τρίποντο με την Μπαρτσελόνα. Πρίντεζης είναι τα ουρλιαχτά από τον πάγκο, βλέποντας τους συμπαίκτες του να επιβάλλονται στην Ρεάλ. Πρίντεζης είναι ο Ολυμπιακός!

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης