Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν μπαίνουν τα σουτ; Κανένα πρόβλημα!

Δεν μπαίνουν τα σουτ; Κανένα πρόβλημα!
Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 - 13:34

Ο Ολυμπιακός στην επικράτηση επί της Ρεάλ στην χθεσινή αναμέτρηση στο ΣΕΦ, δεν έδειξε μόνο ότι είναι καλύτερος από πέρσι. Έδειξε και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Έδειξε ότι έχει διάφορους τρόπους για να κερδίσει. Δεν χρειάζεται να είναι εύστοχος ή να σκοράρει πάνω από 80-85 πόντους όπως συνήθιζε την φετινή χρονιά.

Σε μία άστοχη βραδιά έξω από τα 6.75μ για 25’, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει αλλιώς τον δρόμο για την νίκη. Με πολύ σκληρή άμυνα, ανάγκαζε την Ρεάλ σε κακές επιλογές ή σε λάθη και έτσι «έκρυβε» την επιθετική του αστοχία. Η ομάδα, έδειξε χθες πως θα μπορέσει να κερδίσει αντιπάλους και σε κακές τις βραδιές. Όχι, σε καμία περίπτωση η χθεσινή δεν ήταν μια κακή βραδιά. Ήταν όμως μια άστοχη βραδιά στην μεγαλύτερη διάρκεια της.

Ο Ολυμπιακός που συνήθιζε να βρίσκει ρυθμό από την επίθεση του, κόντρα στην Ρεάλ βρήκε ρυθμό και ενέργεια μέσω της άμυνας. Με όλους τους παίκτες να είναι πολύ αποτελεσματικοί στον αμυντικό τους ρόλο, ο Θρύλος κατάφερε να κρατήσει χαμηλά την Ρεάλ και να πάρει ώθηση από την άμυνα του ώστε να πετύχει πολύ σημαντικά τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, με Παπανικολάου (2), Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του ένα ρόστερ με παίκτες – πολυεργαλεία, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά και αυτό του επιτρέπει να μπορεί να κάνει σχέδια νίκης ακόμα και σε παιχνίδια στα οποία η ομάδα θα είναι άστοχη, όπως το χθεσινό.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κατάφερε μέσω της άμυνας να διατηρήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να κρατήσει χαμηλά την Ρεάλ. Στην συνέχεια, αντλώντας ενέργεια τόσο από τον κόσμο, όσο και από τις συνεχόμενες πετυχημένες άμυνες του, βρήκε επιθετικό ρυθμό και ευστόχησε σε μεγάλα σουτ, τα οποία οδήγησαν τον Θρύλο στην επικράτηση κόντρα στην Ρεάλ.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης