Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με μπροστάρηδες τους Έλληνες

Με μπροστάρηδες τους Έλληνες
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 - 23:42

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους Λιθουανούς, καθώς βρέθηκε να χάνει με 11 πόντους στο δεκάλεπτο (12-23). Η διαφορά έφτασε και στους 14 στην πορεία, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άλλαξαν ολοκληρωτικά την εικόνα τους και μπήκαν με άλλο πρόσωπο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκινώντας την ανατροπή με Λαρεντζάκη και Σλούκα (8 και 7 πόντους αντίστοιχα σε αυτό το διάστημα).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέλαβαν οι Βεζένκοβ, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ, με τον πρώτο να πετυχαίνει 12 πόντους σε αυτήν την περίοδο και τους άλλους δύο να δίνουν μεγάλες επιθετικές λύσεις και να εκτοξεύουν την διαφορά στους 14 πόντους (63-49). Στην τελευταία περίοδο Σλούκας και Λαρεντζάκης συνέχισαν από εκεί που έμειναν στην δεύτερη περίοδο και βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό να «καθαρίσει» το παιχνίδι, χωρίς να δώσουν ελπίδα στη Ζαλγκίρις.

Ο Θρύλος ανέτρεψε το ματς με την Ζαλγκίρις και, εν τέλει, κέρδισε άνετα. Αυτό το έκανε με μπροστάρηδες τους Έλληνες. Ντόρσεϊ (7π), Λαρεντζάκης (13π, 3/4 τρίποντα), Σλούκας (17π, 5 ριμπ), Βεζένκοβ (12π. 6ριμπ), Πρίντεζης (7π, 7ριμπ) και Παπανικολάου (10π, 2/4 τρίποντα) ήταν φανταστικοί στην χθεσινή αναμέτρηση. Είχαν τους 66 από τους 83 πόντους του Ολυμπιακού και θύμισαν τον παλιό ελληνικό κορμό των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης