Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άμυνα από ατσάλι

Άμυνα από ατσάλι
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 13:39

Μετά από τις 4 πρώτες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός διατηρεί μια ιδιαίτερη πρωτιά στο πρωτάθλημα της Euroleague, καθώς έχει την πιο καλή άμυνα, δεχόμενος μόνο 63.2 μέσο όρο πόντους. Τρομερή επίδοση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς πως έχει αντιμετωπίσει ήδη τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει την ταυτότητα που του έλειπε. Της σκληρής ομάδας, της άρνησης της ήττας και του ατελείωτου πάθος. Ο Θρύλος επιβάλει τον ρυθμό του σε όλα τα παιχνίδια, παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ, με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και επιθετικό πλουραλισμό μπροστά, ενώ ταυτόχρονα παίζει «σκυλίσια» άμυνα που πνίγει τους αντιπάλους του.

Ένα στατιστικό το οποίο αποδεικνύει περίτρανα τα παραπάνω είναι πως ο Ολυμπιακός αναγκάζει τους αντιπάλους του στα 4 πρώτα παιχνίδια σε 15 λάθη μέσο όρο. Ακόμη, η ασφυκτική άμυνα του Ολυμπιακού οδηγεί τις αντίπαλες ομάδες σε κακές επιθέσεις και σε λύσεις της τελευταίας στιγμής και αυτό φαίνεται από το ακόλουθο στατιστικό. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σουτάρουν με 19.5% στο τρίποντο (4.7/24 μέσο όρο). Μπασκόνια (4/24 τρίποντα), Ρεάλ (3/24 τρίποντα), Μπαρτσελόνα (5/24 τρίποντα) και Ζαλγκίρις (7/24 τρίποντα) έχουν βιώσει την σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού και έχουν αναγκαστεί να σουτάρουν με τραγικά ποσοστά.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια με στόχο την νίκη, η οποία είναι πάντα αποτέλεσμα καλής απόδοσης σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός μέσω της άμυνας του φέτος, αντλεί πολλή ενέργεια και μεγάλο ρυθμό για την επίθεση και δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις ομάδες. Ο Θρύλος έχει επιστρέψει και θα βάλει δύσκολα σε όλους. Με επίθεση – φωτιά, και άμυνα από ατσάλι…

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης