Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έμεινε… μία περίοδο μακριά

Έμεινε… μία περίοδο μακριά
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 - 12:32

Μια περίοδος κόστισε στον Ολυμπιακό την 2η του ήττα στη φετινή Euroleague. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες τις τρεις από τις τέσσερις περιόδους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όμως η κακή δεύτερη περίοδος ήταν αρκετή για να προκαλέσει την ήττα στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, προηγούμενος με 6-18, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και παίζοντας καταπληκτική άμυνα, και έκλεισε την περίοδο στο +5 (20-25).

Η δεύτερη περίοδος ήταν σχεδόν… καταστροφική για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η ομάδα δεν λειτούργησε καλά ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Το σχήμα της δεύτερης περιόδου δεν βρήκε λύσεις και πληγώθηκε από τον Κλάιμπερν. Σκορ περιόδου 28-13, και ο Ολυμπιακός παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, βρίσκεται πίσω στο ημίχρονο με 10 πόντους (48-38).

Ο Θρύλος δεν μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, βρισκόμενος πίσω ακόμη και με 17 πόντους (66-49). Στην συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός, προσπάθησε πολύ και πείσμωσε για να παλέψει για την ανατροπή, με αποτέλεσμα να μαζέψει τη διαφορά στους 7 και να κλείσει το δεκάλεπτο με 18-21 υπέρ του.

Η προσπάθεια ήταν όντως μεγάλη από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στην τέταρτη περίοδο, όμως δεν ήταν και αρκετή για να έρθει η ανατροπή. Κάποια άστοχα σουτ σε καίρια σημεία, κάποια σφαλτσοσφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων, και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αν και έφτασε μέχρι και στο -3 (66-63). Παρότι η προσπάθεια ήταν μεγάλη μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 6 πόντους εν τέλει από τη ρωσική ομάδα, κλείνοντας προηγούμενος και την τελευταία περίοδο, με 22-23.

Διαβάστε επίσης