Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ: Ο Θρύλος το 6/6 των φιλοξενούμενων, ξεπέρασε τους 1300 πόντους ο Σλούκας!

Μπάσκετ: Ο Θρύλος το 6/6 των φιλοξενούμενων, ξεπέρασε τους 1300 πόντους ο Σλούκας!
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 - 10:33

Πέρασε μία εβδομάδα από την 5η αγωνιστική στην οποία αναδείχτηκαν νικητές οι πέντε από τους έξι φιλοξενούμενους. Το esake.gr ανέδειξε την ιδιαιτερότητα εκείνης της επίδοσης αλλά μία εβδομάδα μετά η 6η αγωνιστική πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη στα χρόνια της Stoiximan Basket League στην οποία νίκησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι!

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τη λίστα που άρχισαν να γράφουν χθες Κολοσσός H Hotels, Ιωνικός HNC Revolution, Άρης και συνέχισαν σήμερα Απόλλων Oscar και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος στην οποία νίκησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι, στοιχείο που επιβεβαιώνει με τον πιο πειστικό τρόπο το πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή Stoiximan Basket League.

Με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής και το 11/12 των δύο τελευταίων «στροφών» οι φιλοξενούμενοι μετρούν 19 νίκες στα 36 παιχνίδια, περισσότερες δηλαδή από τους γηπεδούχους!

Κατά τα άλλα…

* Ο Ολυμπιακός έφυγε από το Περιστέρι με την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και είναι η μόνη αήττητη ομάδα της Stoiximan Basket League. Έφτασε στο 5/5 έχοντας διψήφια επίδοση εύστοχων τριπόντων σε καθένα από τα παιχνίδια του κάτι που δεν έκανε καμία από τις υπόλοιπες 12 ομάδες της κατηγορίας.

* Ο Ολυμπιακός είχε σήμερα 14 εύστοχα σουτ από την περίμετρο ενώ είχαν προηγηθεί τα 14 με την ΑΕΚ, τα 12 με το Λαύριο Megabolt, τα 14 με τον Προμηθέα και τα 10 με τον Ηρακλή. Έχει συνολικά 64/150 τρίποντα μαζί με την πρωτιά τόσο στον αριθμό των περισσότερων εύστοχων σουτ όσο και στο ποσοστό ευστοχίας (42,67%) αφού είναι η μόνη ομάδα με 40%+.

* Ο Κώστας Σλούκας ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Ολυμπιακού που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 και με αυτούς ξεπέρασε τους 1.300 στο 192ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League.

* Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για τέταρτη φορά στα πέντε παιχνίδια τους στο φετινό Πρωτάθλημα, πέντε διαφορετικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κάτι που οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν συνολικά τέσσερις φορές.

* Ο Σάσα Βεζένκοφ πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ φτάνοντας στο δεύτερο του double-double της σεζόν –είχε 27 πόντους και 11 ριμπάουντ στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ- και με αυτό στην κορυφή της φετινής λίστας με Ουσμάν Κρουμπάλι, Σακούρ Τζούστον, Τζεράι Γκραντ και Γιάννη Κουζέλογλου. Παράλληλα «έπιασε» τον φόργουορντ του Ηρακλή στην κορυφή της λίστας των παικτών που αγωνίζονται στο φετινό Πρωτάθλημα, έχοντας αμφότεροι από 12.

Πηγή: esake.gr

Διαβάστε επίσης