Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με όπλο την άμυνα κόντρα στην Ζενίτ

Με όπλο την άμυνα κόντρα στην Ζενίτ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 16:52

Μια πολύ δυνατή ομάδα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στην Ζενίτ, με στόχο την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ως όπλο του για ακόμη μια φορά την άμυνα του. Μια άμυνα, η οποία έχει «στραγγαλίσει» μέχρι στιγμής φέτος Μπασκόνια, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Φενέρ και Μονακό και θέλει να μην επιτρέψει στην Ζενίτ να κάνει το παιχνίδι της.

Ένα παιχνίδι, το οποίο στηρίζεται κυρίως σε Λόιντ και Μπάρον στην περιφέρεια, οι οποίοι πρέπει να πιεστούν πολύ ώστε να μη βρουν σκοράρισμα αλλά και δημιουργία. Δημιουργία στους ψηλούς, οι οποίοι είναι ικανοί επιθετικά και σκοράρουν με συνέπεια. Ο Ολυμπιακός έχει Ουόκαπ, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ, οι οποίοι είναι πολύ καλοί αμυντικοί και πρέπει να «πνίξουν» την περιφέρεια της ρωσικής ομάδας.

Η Ζενίτ είναι μια ομάδα επιρρεπής στο να κάνει λάθη και ο Ολυμπιακός έχει ακόμη έναν λόγο να πιέσει ασφυκτικά την ομάδα της Ζενίτ και να προσπαθήσει να την αναγκάσει σε λάθη και κακές επιθέσεις.

Από την άμυνα ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ενέργεια και να βρει επιθετικό ρυθμό, ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της Ζενίτ και να μπορέσει να επιβάλει τον ρυθμό του.

Διαβάστε επίσης