Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα»

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα»
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 15:50

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για όλα. Για την αναμέτρηση με την Εφές, τις εκτός έδρας ήττες, την επικείμενη αναμέτρηση με την Μακάμπι και τον Κουίνσι Έισι. Ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίζει στο τέταρτο δεκάλεπτο με την Εφές και έχασε το μυαλό του, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας είπε επίσης πως από τις 4 ομάδες που κέρδισαν τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, οι 3 είναι ομάδες του περσινού Final 4 και η άλλη είναι η Ζενίτ, ενώ για την αναμέτρηση με την Μακάμπι δήλωσε πως η ομάδα πρέπει να παίξει καλύτερη άμυνα και να παίξει πιο ομαδικά. Τέλος για τον Έισι, δήλωσε πως η ομάδα θέλει να τον βάλει στα παιχνίδια όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς όμως να βιαστεί.

Για το ματς με την Εφές: «Η απόλυτη λογική εξήγηση είναι πως σταματήσαμε να παίζουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Χάλασε το μυαλό μας. Για τρία δεκάλεπτα δεν είχαμε παίκτες σε ιδιαίτερα καλή ημέρα, ήμασταν στο πνεύμα του παιχνιδιού, όμως στο τέλος φύγαμε από αυτό, χάσαμε το μυαλό μας.

Ήταν και η ποιότητα του αντιπάλου αλλά και κάτι που πρέπει να αναλύσουμε, το αποτέλεσμα ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο να μην είμαστε ανταγωνιστικοί, σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως είναι δύσκολο εκεί.

Πρέπει να αναλύουμε και κάποια δεδομένα, με ποιον παίζουμε, με ποιες συνθήκες κτλ».

Για τις εκτός έδρας ήττες: «Σέβομαι απολύτως τη δουλειά των δημοσιογράφων και των media. Καταλαβαίνω πως είναι αυτή η κατάσταση. Η δική μου θέση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να αναλύω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το τι κάνουμε σωστά και τι λάθος. Τώρα εάν είναι ένα ωραίο θέμα ότι ο Ολυμπιακός έχει 6-0 εντός έδρας και 0-4 εκτός έδρας, είναι ένα θέμα με το οποίο κάποιοι καταπιάνονται και είναι βολικό.

Εγώ ξέρω πως έχουμε παίξει εκτός έδρας με τρεις ομάδες από το προηγούμενο Final Four και με τη Ζενίτ που είναι πολύ καλή ομάδα, στα οποία είχαμε καλά και κακά διαστήματα και για κάποιο λόγο χάσαμε.

Όταν κερδίζαμε συνέχεια σας είχα πει ότι η Euroleaue είναι πολύ δύσκολη, νομίζω αυτό αποδεικνύεται κι από τα άλλα αποτελέσματα, είδαμε τι συνέβη χθες με το Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει 5 ήττες, η Έφες έχει χειρότερο ρεκόρ από εμάς.

Οποιαδήποτε ανάλυση κάνω, πέραν του παιχνιδιού που έρχεται μπροστά μας είναι λάθος, δηλαδή παίζουμε εκτός έδρας με την Έφες που είναι μια πολύ καλή ομάδα, ελέγχουμε το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα και πρέπει να μείνω στο τεχνικό μέρος τι δεν κάναμε καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Μια καλή ανάλυση που μπορεί να γίνει είναι πως σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, που τα παιχνίδια ήταν κεκλεισμένων των θυρών, εάν δείτε για παράδειγμα εμάς, πέρσι εντός είχαμε περισσότερες ήττες, ενώ φέτος με τον κόσμο μας κερδίζουμε. Επίσης, το εκτός έδρας τώρα έχει διαφορετική πίεση λόγω κόσμου. Γενικά είναι πάρα πολύ νωρίς να γίνει εξαγωγή συμπερασμάτων για το ποια είναι η δυναμική μας εκτός κι εντός έδρας».

Για το ματς με την Μακάμπι: «Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, οι συνθήκες και οι συγκυρίες πάντα παίζουν ρόλο, εκείνοι προέρχονται από νικηφόρο παιχνίδι, εμείς από ήττα. Πρέπει να μείνουμε στο τι πρέπει να κάνουμε καλά στο παιχνίδι, είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, παίζει με physicality, βελτιώνεται συνεχώς, έχει αρκετούς παίκτες με εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, είναι σαφές πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη περιφερειακή άμυνα σε αυτούς που όλοι βλέπουν πως μπορούν να τραβήξουν το σκορ.

Παράλληλα πρέπει να παίξουμε ένα ομαδικό παιχνίδι, αυτό που κάναμε για τρία δεκάλεπτα χθες, ανεξαρτήτως τη βραδιά κάποιων παικτών, για παράδειγμα χθες είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν ήταν σε καλή βραδιά, αλλά για τρία δεκάλεπτα ήμασταν με την Έφες στον πόντο.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να κοιτάξουμε το ομαδικό παιχνίδι μας, κι εάν έχουμε τους βασικούς μας παίκτες σε καλή βραδιά μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, απλώς αυτό που περνάει από το χέρι κάθε προπονητή είναι το ομαδικό παιχνίδι».

Για τον Έισι: «Δεν μπορώ να δίνω ποσοστά ετοιμότητας, θα ήταν…καφενειακό να σας πω ότι είναι τόσο τοις εκατό έτοιμος! Σωματικά είναι σε καλή κατάσταση, έχει δουλέψει ατομικά αλλά έχει να παίξει κανονικά από το τελευταίο παιχνίδι που είχε δώσει με τη Μακάμπι. Ακόμη καλά – καλά δεν ξέρει την τακτική μας. Εμείς χθες είχαμε παιχνίδι, δεν είχαμε προπονήσεις, θέλουμε πάρα πολύ να παίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρέπει να το κάνουμε με ομαλό τρόπο. Θα δούμε».

Διαβάστε επίσης

Το είπε και ο Μπαρτζώκας, το πιάσατε;

Το είπε και ο Μπαρτζώκας, το πιάσατε;

«Βολικό» για κάποιους το θέμα «0-4» στην Ευρωλίγκα. Το φουντώνουν για να κρύψουν τη γύμνια της ομάδας που υποστηρίζουν. Δεν πείθουν. Εμείς το λέμε αυτό το τελευταίο.

«Προσγείωση» και… ΣΕΦ

«Προσγείωση» και… ΣΕΦ

Μετά την ήττα από την Εφές ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στις δύο αναμετρήσεις στο ΣΕΦ, με Μακάμπι και Παναθηναϊκό.