Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο βγάζει πρωταγωνιστές, θα κοιτάζει προς τα επάνω

Όσο βγάζει πρωταγωνιστές, θα κοιτάζει προς τα επάνω
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 11:28

Ο MVP Λαρεντζάκης και η MVP… ομάδα. Και η αναλογία που πρέπει να διατηρηθεί. Είναι μία δύσκολη διαδικασία, το να καταφέρεις να ισορροπήσεις μεταξύ πρωταγωνιστών και ομάδας. Μεταξύ μονάδων και συνόλου. Μεταξύ ενός και όλων. Είναι δύσκολο και εκεί έγκειται μία μεγάλη δυσκολία, την οποία έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μεταξύ άλλων, φυσικά.

Γιατί; Γιατί το να έχεις παίκτες που βγαίνουν μπροστά και γίνονται πρωταγωνιστές, απαιτεί το να μπορείς να τους διατηρείς κομμάτια του συνόλου. Μέλη της ομάδας και όχι κάτι «ξεχωριστό». Ναι, ο Λαρεντζάκης ήταν χθες κάτι το ξεχωριστό. Αλλά με την καλή έννοια. Ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας, όχι κάτι… ξέχωρο από την ομάδα. Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος, τον οποίο ο Μπαρτζώκας πρέπει να κατακτήσει.

Γιατί; Γιατί σε κάθε ματς ο πρωταγωνιστής ενδέχεται να είναι και διαφορετικός και αυτό απαιτεί διαχείριση. Μία ο Φαλ. Μία ο Ντόρσεϊ. Μία ο Λαρεντζάκης. Μία ο Παπανικολάου. Μία ο Σλούκας. Πρέπει όμως όλοι αυτοί οι παίκτες να παραμένουν πάντοτε πιστοί στην ομάδα και στο σύνολο. Να παραμένουν πάντοτε πιστοί στον κοινό στόχο και στην κοινή προσπάθεια.

Όσο ο Ολυμπιακός βγάζει πρωταγωνιστές, από ματς σε ματς, όσο κερδίζει παίκτες και δυναμώνει και σε επίπεδο μονάδων, θα μπορεί να κοιτάζει προς τα επάνω. Όσο όμως συνεχίζει να κρατά αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της ομάδας, το «προς τα επάνω» δεν θα έχει ταβάνι, αν δεν πιάσει την κορυφή!

Διαβάστε επίσης