Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον Ερυθρό Αστέρα, σε ΟΛΑ!

O Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον Ερυθρό Αστέρα, σε ΟΛΑ!
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 - 13:27

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Στην 14ο… γύρο της Euroleague, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βελιγράδι και στην… «καυτή» Χάλα Πιονίρ, με στόχο την 10η νίκη του. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας και θέλει σιγά-σιγά να εδραιώνεται στο… πάνω ράφι της Euroleague. Σήμερα, έχει την ευκαιρία, με νίκη να παραμείνει μόνο στην 3η θέση και να πλησιάσει στην 1 νίκη διαφορά από την 2η θέση.

Πάμε να δούμε όμως τους δύο «μονομάχους» του Βελιγραδίου. Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας. Ο Θρύλος βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 9-4, ενώ ο Ερυθρός είναι 12ος με 5-8. Αρκεί και η βαθμολογική θέση για να καταλάβει κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Ερυθρού, όμως πάμε να δούμε τα στατιστικά τους φέτος στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανώτερος του Ερυθρού Αστέρα, στον επιθετικό τομέα. Σκοράρει μέσο όρο 80.7 πόντους και μοιράζει μέσο όρο 18 ασίστ. Σουτάρει με 56% δίποντο, 35% τρίποντο και 76% στις βολές, ενώ υποπίπτει σε 11 λάθη ανά παιχνίδι. Ο Ερυθρός Αστέρας, από την μεριά του, πετυχαίνει 70 πόντους μέσο όρο, με 56% δίποντο, 28% τρίποντο και 71% στις βολές, ενώ μοιράζει 16 ασίστ και έχει 14 λάθη ανά παιχνίδι.

Είναι εμφανής η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ο Ερυθρός μοιάζει με μια ομάδα που… πασχίζει να ευστοχήσει πίσω από τα 6.75μ. και κάνει μόλις 2 περισσότερες ασίστ από λάθη ανά παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μαζεύει 35.7 ριμπάουντ μέσο όρο, την ώρα που ο Ερυθρός κατεβάζει 33.1 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την άμυνα… Οι επιδόσεις και των δύο ομάδων είναι εξαιρετικές και από τις καλύτερες στην Euroleague. Ο Ερυθρός Αστέρας δέχεται κατά μέσο όρο 71.7 πόντους μέσο όρο, την ώρα που ο Ολυμπιακός επιτρέπει στους αντιπάλους του να σκοράρουν 72.9 πόντους.

Όλα τα παραπάνω, «δείχνουν» Ολυμπιακό… Μια ομάδα ανώτερη, με περισσότερο ταλέντο και περισσότερη εμπειρία. Όμως, ο Ερυθρός είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες στο πρωτάθλημα και έχει μια από τις πιο «καυτές» έδρες. Ο Θρύλος, σήμερα, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολύ… ξύλο. Να αντέξει στην πίεση και στην σκληράδα των Σέρβων και να απαντήσει με ακόμη περισσότερη ένταση και ενέργεια.

Σήμερα, η ομαδάρα του Μπαρτζώκα, θα κάνει «διπλό» στο Βελιγράδι και θα πάει στο 10-4, πλησιάζοντας 1 νίκη μακριά από την 2η θέση και πετυχαίνοντας την 3η σερί εκτός έδρας νίκη. Ενέργεια, ένταση και πίεση! Γερά Θρύλε…

Διαβάστε επίσης

Γύρνα νικητής, θριαμβευτής!

Γύρνα νικητής, θριαμβευτής!

Απέναντι στα αδέρφια μας, στις 20:00, ο Θρύλος θέλει να κάνει άλλο ένα διπλό στην Ευρωλίγκα! Μετάδοση από τη Nova και live στο gavros.gr!