Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ανεβασμένος Μάρτιν, ο αλάνθαστος Βεζένκοβ και το DNP του Ζαν Σαρλ

Ο ανεβασμένος Μάρτιν, ο αλάνθαστος Βεζένκοβ και το DNP του Ζαν Σαρλ
Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 - 15:59

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό ντέρμπι των «αιωνίων», είχε πολλά θετικά συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ιωνικό (26/12, 17:00) και έπειτα στην τελευταία αγωνιστική του 2021 με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (29/12, 21:00).

Στον απόηχο, λοιπόν, του ντέρμπι ο Θρύλος μπορεί να κρατήσει πολλά πράγματα για τη συνέχεια. Ένα από αυτά είναι, σίγουρα, η εικόνα του… ανεβασμένου Μάρτιν. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε για 16 λεπτά στο παιχνίδι, στη θέση του Φαλ, που δεν ήταν αποτελεσματικός, επιθετικά, και έκανε ένα μεστό παιχνίδι.

Είχε απέναντι του τον, πολύ υψηλότερο, του Παπαγιάννη και τα πήγε περίφημα! Πέτυχε 7 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο και τα πήγε σπουδαία, φωνάζοντας «παρών» και δίνοντας στον Γιώργο Μπαρτζώκα έναν ακόμη λόγο να χαμογελά για τη συνέχεια.

Η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ήταν μια ακόμη μεγάλη απόδειξη για την συνεχή μπασκετική ανέλιξη του Σάσα Βεζένκοβ. Ο φόργουορντ του Θρύλου, αγωνίστηκε για 33 λεπτά στο παιχνίδι, είχε απέναντι του τους Παπαπέτρου, Ουάιτ και Κασελάκη και τους έβαλε… δύσκολα και στα 33 λεπτά της συμμετοχής του. Σε μόλις 8 προσπάθειες, πέτυχε 14 πόντους, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, χωρίς να κάνει κανένα λάθος!

Ένας παίκτης ο οποίος παίρνει πολλές, επιθετικές, αποφάσεις και τραβάει όλη την άμυνα πάνω του, κατάφερε σε 33 λεπτά συμμετοχής, να σκοράρει 14 πόντους, να μοιράσει 4 ασίστ και να μην υποπέσει σε ούτε ένα λάθος! Σπουδαίο στατιστικό από τον παικταρά του Θρύλου, ο οποίος ηγείται της θέσης «4» του Ολυμπιακού, έχοντας δίπλα του τους Πρίντεζη, Ζαν Σαρλ και προσεχώς τον Έισι.

Ο Βεζένκοβ αποτελεί ίσως τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν και παρουσιάζει, διαρκώς, ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο, με χαρακτηριστικότερο γνώρισμά του το σκοράρισμα και αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της πολύ δυνατής «ερυθρόλευκης» φροντ-λάιν.

Μιας φροντ-λάιν που στο ΟΑΚΑ είχε 5… ετοιμοπόλεμους ψηλούς, όμως αγωνίστηκαν οι 4. Ο Ζαν Σαρλ, δεν μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ούτε δευτερόλετο. Αυτό είναι ένα δείγμα της πολύ… γεμάτης γραμμής ψηλών του Ολυμπιακού, αλλά και ένας λόγος να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ζαν Σαρλ.

Ο Γάλλος είναι ένας παίκτης-ομάδας και παρόλο που δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, ήταν από τους πρώτους στους πανηγυρισμούς και δείχνει να έχει δεχθεί τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, χωρίς να νοιάζεται για το πόσο χρόνο βρίσκεται στο παρκέ, αρκεί να κερδίζει η ομάδα!

Διαβάστε επίσης