Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλικές στιγμές 2021: Το «αντίο» ενός ΘΡΥΛΟΥ! (photos/videos)

Θρυλικές στιγμές 2021: Το «αντίο» ενός ΘΡΥΛΟΥ! (photos/videos)
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 - 15:32

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Το 2021 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλά αθλητικά γεγονότα… Ένα από τα πιο σημαντικά ήταν το «αντίο» του κορυφαίου ευρωπαίου μπασκετμπολίστα της εποχής μας, Βασίλη Σπανούλη. Ο Σπανούλης αποτελούσε έναν παίκτη-σημαία για τον Ολυμπιακό, καθώς συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορικές στιγμές του Θρύλου.

Ο Σπανούλης ήρθε στον Ολυμπιακό το 2010 και μέχρι το 2021, «υπέγραψε» σπουδαίες νίκες και επιτυχίες του Θρύλου, αποτελώντας τον μεγαλύτερο ηγέτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό και όπως δήλωσε «…Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου». Ήταν ένας παίκτης-κόσμημα για τον Ολυμπιακό που τίμησε την φανέλα του Ολυμπιακού, όσο λίγοι. Ώσπου ήρθε εκείνο το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου, όπου όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έμειναν άναυδοι, στην είδηση της απόσυρσης του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μοίρασε δάκρυα συγκίνησης για ακόμη μια φορά στους φίλους του Ολυμπιακού, και όχι μόνο, με την ανακοίνωση της απόσυρσής του.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του Βασίλη Σπανούλη για το «αντίο» στα μπασκετικά γήπεδα, έκανε μια ανάρτηση με την οποία εκθείασε τον ηγέτη του Ολυμπιακού, λέγοντας όλα αυτά που σκεφτόταν ο κάθε φίλαθλος της ομάδας. «Είναι μια στιγμή από αυτές που αρνείσαι να δεχτείς ότι θα έρθουν. Που δεν θέλεις να τις ζήσεις και παρότι βρίσκονται μπροστά σου επιλέγεις να μην τις κοιτάς, ελπίζοντας ότι ο χρόνος θα φρενάρει. Ο Βασίλης, άλλωστε, μας έκανε να πιστέψουμε ότι γίνεται…».

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τον Βασίλη Σπανούλη με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Και όπως λέει η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης της: «Με μπροστάρη τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός μας έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Κέρδισε τον θαυμασμό της Ευρώπης και έγινε συνώνυμο της υπέρβασης. Για 11 ολόκληρα χρόνια ο ηγέτης μας. Για πάντα ο Βασίλης με το 7…».

Ο Σπανούλης, λοιπόν, που 11 χρόνια πρόσφερε άπειρες στιγμές υπερηφάνειας και Θρυλικών επιτευγμάτων, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αφήσει πίσω του χιλιάδες αναμνήσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και εάν το γεγονός πως ο Σπανούλης σταμάτησε το μπάσκετ σε άδεια γήπεδα, αποτελεί μια… δυσάρεστη είδηση, η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την εκδήλωση που ετοίμασε για να τιμήσει τον αρχηγό του Θρύλου στις 27 Σεπτεμβρίου με τίτλο «The Myth of King Bill», απάλυνε έστω και λίγο αυτόν τον… πόνο των απανταχού φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Και, κλείνοντας, όπως είπε και ο ίδιος… «ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ». Εδώ χωράει και μια προσθήκη από εμάς… Ένα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ και εκατομμύρια φίλαθλοι που συνέχισαν να ονειρεύονται μαζί του.

Ας θυμηθούμε μερικές Θρυλικές στιγμές του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα:

Διαβάστε επίσης