Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τρομερή αναλογία ασίστ με λάθη, η «ατσάλινη» άμυνα και μια ξεχωριστή «μοναξιά»!

Η τρομερή αναλογία ασίστ με λάθη, η «ατσάλινη» άμυνα και μια ξεχωριστή «μοναξιά»!
Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2022 - 17:39

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πραγματοποιήσει έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο στην Euroleague, o οποίος βρήκε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 12 νίκες και 5 ήττες. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ επιθετικά, ενώ ταυτόχρονα έχει μια από τις πιο σκληρές άμυνες της Euroleague.

Ο συνδυασμός άμυνας-επίθεσης είναι και αυτός που δίνει μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να… ονειρεύεται. Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, τους κοιτάζει όλους στα μάτια και έχει δείξει πως είναι πολύ σκληρό καρύδι!

Η ομάδα του Μπαρτζώκα παίζει μυαλωμένο μπάσκετ, χωρίς υπερβολές και πάντα με βάση το πλάνο. Ο Ολυμπιακός είναι 2ος στην αναλογία ασίστ-λαθών στην Euroleague κάνοντας 17.5 ασίστ και 11.1 λάθη ανά παιχνίδι. Έχει δηλαδή ποσοστό 156.8% στην κατηγορία αυτήν, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Αρμάνι με 157.5%.

Ο Θρύλος έχει, επίσης, την 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης σε μέσο όρο. Μετράμε σε μέσο όρο, καθώς εξαιτίας των αναβολών ελέω κορονοϊού διαφέρει ο αριθμός των αγώνων των ομάδων. Ο Ολυμπιακός σκοράρει μέσο όρο 81.2 πόντους σε κάθε παιχνίδι, με την Μονακό να είναι στην 3η θέση με 81.3, την Εφές 2η με 82.2 και την Μπαρτσελόνα στην 1η θέση με 84.6.

Η Μονακό και η Εφές βρίσκονται κάτω από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία, παρά την ανώτερη επιθετική τους απόδοση και αυτό έχει λογική εξήγηση! Ποια είναι αυτή; Η «ατσάλινη» άμυνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες της Euroleague, που κάνουν τους αντιπάλους τους να… υποφέρουν.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχονται μόλις 71 πόντους ανά παιχνίδι! Ακολουθούν οι Ζενίτ (71.5 πόντοι), Ρεάλ (71.7 πόντοι) και η Αρμάνι (71.8 πόντοι), για να συμπληρωθεί η κορυφαία αμυντική 4άδα της Euroleague.

O Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι η μόνη ομάδα που είναι στην κορυφαία 4άδα, τόσο σε επιθετική συγκομιδή πόντων, όσο και σε αμυντική! Ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης, και στις δύο άκρες του γηπέδου ο Ολυμπιακός, ο οποίος δείχνει πως δεν έχει… ταβάνι!

Διαβάστε επίσης

Μεταγραφές πολυτελείας!

Μεταγραφές πολυτελείας!

Ο Θρύλος έκανε τέσσερις πολύ στοχευμένες κινήσεις που ανέβασαν επίπεδο την ομάδα του Μπαρτζώκα…