Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ευρωλίγκα: Συνεχίζεται η διοργάνωση, μειώνεται η καραντίνα!

Ευρωλίγκα: Συνεχίζεται η διοργάνωση, μειώνεται η καραντίνα!
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 14:46

Θέμα προσωρινού «λουκέτου» στην Ευρωλίγκα, ουσιαστικά δεν τέθηκε ποτέ. Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε μεταξύ της διοργανώτριας και των εκπροσώπων των ομάδων, τη Δευτέρα, η ουσία η οποία προέκυψε είναι μία: Συνεχίζεται η διοργάνωση, μειώνεται η καραντίνα! Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες, αναλόγως με το πως θα το επιτρέπουν τα κρούσματα, ανά τις ομάδες και δεν πάμε σε προσωρινό κλείσιμο της Ευρωλίγκας… Βασική απόφαση μετά την τηλεδιάσκεψη, η συνέχιση της διοργάνωσης και η προσαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Αλλαγή θα έχουμε, όμως. Συγκεκριμένα αυτό που τροποποιείται είναι το πρωτόκολλο Covid-19 της διοργάνωσης και αφορά στον χρόνος παραμονής των κρουσμάτων σε καραντίνα. Από τις 14 ημέρες που ίσχυε μέχρι τώρα σε κάθε κρούσμα, πλέον θα μειωθεί σε 7-10 μέρες για όσους παρουσιάζουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ (όπως συνέβη πρόσφατα στο ΝΒΑ). Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Τρίτη σε ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων.

Παράλληλα, θα συζητηθεί εκ νέου ο τρόπος με τον οποίο θα ορίζονται τα ματς, τα οποία θα αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων. Θυμίζουμε ότι ενώ ήδη έχουν οριστεί τέσσερα αναβληθέντα ματς, εκείνο του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ δεν ορίστηκε ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Πόσα…;

Πόσα…;

Το ερώτημα των ημερών. Πόσα είναι τα κρούσματα…