Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάθε και ξέχνα το γρήγορα

Μάθε και ξέχνα το γρήγορα
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 10:25

Δεν ήταν εκτός προγράμματος η ήττα στην Πόλη. Ασχέτως των συγκυριών. Απέναντι στη Φενέρ, στην έδρα της, ο Ολυμπιακός θα είχε αβαντάζ μεγάλο, για την τετράδα, αν νικούσε, αλλά δεν θα γινόταν και τίποτα, αν έχανε. Αλλά επειδή είναι ο Ολυμπιακός και οι απαιτήσεις είναι πάντα μεγάλες… καταφέραμε πάλι να «χαλαστούμε» που η ομάδα δεν έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα.

Ευλογία λέγεται αυτό. Το να έχει η ομάδα μια εικόνα, η οποία να… μη δικαιολογεί (εύκολα) μία ήττα από τη Φενέρ, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει φέτος να είναι μια ομάδα γεμάτη ποιότητα, εξαιρετική εικόνα και ικανή να διεκδικεί νίκες, όπου και αν βρίσκεται. Όπου και αν παίζει. Και για ΑΥΤΟ και μόνο, «χαλιόμαστε», όταν φεύγει με «άδεια χέρια», ακόμη και από τις πιο δύσκολες έδρες.

Αλλά αυτό είναι το οπαδικό. Δεν έχει σχέση με την απόλυτη αγωνιστική πραγματικότητα. Είναι άλλα τα «θέλω» και τα «περιμένω» του οπαδού. Και άλλη απόλυτη αγωνιστική πράξη. Εκεί ο Ολυμπιακός έπαθε… κλακάζ, προερχόμενος από μία δύσκολη περιόδο, ψυχολογική και σωματικά. Ο Θρύλος μπορεί να μην είχε μεγάλα προβλήματα, με συμπτώματα CoViD αλλά όσο και να το κάνεις, μιλάμε για μια ψυχοφθόρα διαδικασία, η οποία συνέβαλε, φυσικά, στο να μην εμφανιστεί η ομάδα όπως έπρεπε, στην Πόλη.

Η ουσία; Ξαναλέμε: Δεν ήταν εκτός προγράμματος η ήττα στην Πόλη. Ασχέτως των συγκυριών. Θα έφερνε πολλά + αν ο Ολυμπιακός νικούσε και τα - είναι ελάχιστα τώρα που έχασε… Να μάθει από το τι δεν έκανε σωστά και να το ξεχάσει γρήγορα, προχωρώντας παρακάτω. Αυτή είναι η ουσία…

Διαβάστε επίσης