Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «κλειδιά» για ακόμη μία θρυλική βραδιά

Τα «κλειδιά» για ακόμη μία θρυλική βραδιά
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 11:57

Έτοιμος για ένα ακόμη Θρυλικό «διπλό» είναι ο Ολυμπιακός, κόντρα στη Μακάμπι. Μια ομάδα, της οποίας τα… κουμπιά τα έχει βρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το απέδειξε και στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετράει 3 συνεχόμενες νίκες έναντι των Ισραηλινών, θέλει σήμερα να αποδείξει πως έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε και να κάνει ένα πολύ σημαντικό «διπλό».

Τα… κλειδιά της σημερινής αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό είναι δύο παίκτες της «ερυθρόλευκης» περιφέρεις συν τον «Παπ». Πρόκειται για τους Ντόρσεϊ και Ουόκαπ, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας.

Ο Ντόρσεϊ, αποτελεί την καλύτερη επιθετική λύση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και θέλει, σήμερα, να επαναλάβει την καταπληκτική πρώτη εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά αμυντικά προβλήματα στην περιφέρεια. Ο Ουόκαπ, από την άλλη, έχει και για σήμερα, κυρίως, αμυντικά καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αναμένεται να αναλάβει να… «πνίξει» τον Ουίλμπεκιν, και να «βραχυκυκλώσει» τις επιθέσεις της Μακάμπι.

Στον πρώτο γύρο, η άμυνα του Ολυμπιακού ανάγκασε τον Ουίλμπεκιν στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας 0 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους και 2/9 σουτ, παρόλο που προερχόταν από την κορυφαία επίδοση της καριέρας του με 37 πόντους κόντρα στη Μονακό (και 37 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης).

Σημαντικό ρόλο σήμερα, αναμένεται να διαδραματίσει και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος, ουκ ολίγες φορές, έχει αναλάβει στο παρελθόν να κάνει τη… «βρώμικη» δουλειά. Έτσι και σήμερα, αναμένεται να αναλάβει το μαρκάρισμα του Νάναλι και του Ουίλμπεκιν, ενώ είναι πιθανό να τον δούμε και πάνω σε Ουίλιαμς, Ζίζιτς στις αλλαγές, κάτι το οποίο συνηθίζει να το αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Διαβάστε επίσης