Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρηστίδης: Ξεχωρίζει στα «ζωγραφιστά» της Stoiximan Basket League

Χρηστίδης: Ξεχωρίζει στα «ζωγραφιστά» της Stoiximan Basket League
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 18:14

Μια μεγάλη ευκαιρία έχει μπροστά του ο Βασίλης Χρηστίδης, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στο Περιστέρι από τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος σέντερ πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Περιστερίου και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του υπό τις οδηγίες του Μίλαν Τόμιτς.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει στο ταλέντο του, ύψους 2.08μ., σέντερ και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη διετία της ύπαρξης της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού στην Α2. Οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν στις 21 Δεκεμβρίου να προχωρήσουν τον δανεισμό του Θεσσαλονικιού σέντερ στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία στον Χρηστίδη να… εδραιωθεί στην Stoiximan Basket League.

Και αυτό κάνει! Ο Χρηστίδης έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια με τη φανέλα του Περιστερίου στην Stoiximan Basket League, κόντρα σε ΑΕΚ και Λαύριο. Και στα δύο παιχνίδια, είχε ως προπονητή του τον, θρύλο του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νεαρού ψηλού και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Τον χρησιμοποιεί για 18 λεπτά μέσο όρο και ο Χρηστίδης του δείχνει πως έχει δίκιο να ποντάρει πολλά πάνω του.

Δείχνει ότι είναι πολύ έτοιμος να αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία και αποδεικνύει ότι έχει δουλέψει σκληρά και έχει ανεβάσει την απόδοση του. Συγκεκριμένα, στα δύο παιχνίδια με τη φανέλα του Περιστερίου στην Stoiximan Basket League σκοράρει κατά μέσο όρο 10 πόντους και μαζεύει 6.5 ριμπάουντ. Πολύ καλά στατιστικά, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι τα έχει καταφέρει σε δύο ντέρμπι για την ομάδα του.

Κόντρα στην ΑΕΚ είχε 8 πόντους (2/3 δίποντα, 4/4 βολές) και 3 ριμπάουντ, ενώ είχε και τρία κερδισμένα φάουλ, μένοντας στο παρκέ για 18 λεπτά, για να ακολουθήσει η αναμέτρηση του Περιστερίου με το Λαύριο, όπου η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς πήρε ένα σπουδαίο «διπλό», με τον Χρηστίδη να είναι εκ των πρωταγωνιστών. Πέτυχε νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 12 πόντους και 10 ριμπάουντ στο παιχνίδι και κερδίζοντας πολλές μάχες από τους ψηλούς του Λαυρίου.

Αυτή η σεζόν αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να αποδείξει στους «ερυθρόλευκους» ότι ο δανεισμός του στο Περιστέρι ήταν μια σωστή επιλογή, η οποία τον ετοίμασε για μια σεζόν στο… βαθύ «ερυθρόλευκο» ρόστερ!

Διαβάστε επίσης