Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Να μην «ακουμπήσει» στη δυσκολία του αγώνα

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Να μην «ακουμπήσει» στη δυσκολία του αγώνα
Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 - 15:50

Απέναντι στη Ρεάλ Μαρδίτης, ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το πιο δύσκολο, ίσως, φετινό ματς του στην Ευρωλίγκα. Ένα ματς απέναντι στη Ρεάλ είναι πάντα δύσκολο. Πόσο μάλλον απέναντι στη φετινή Ρεάλ, η οποία είναι ένα πραγματικά… απροσπέλαστο τείχος, σχεδόν για κάθε αντίπαλο! Πρώτη, με 18 νίκες και 3 ήττες, η ομάδα του Λάσο… προελαύνει όχι απλώς προς την οκτάδα, αλλά και προς το Final 4… Και ο Ολυμπιακός θα πρέπει φυσικά να κάνει υπέρβαση, στη Μαδρίτη, για να καταφέρει να φύγει από εκεί με κάτι θετικό.

Οι Πειραιώτες οφείλουν να μην επαναπαυτούν από το γεγονός ότι το ματς στη Μαδρίτη είναι δύσκολο. Οφείλουν να ξεπεράσουν και τη δεδομένη και θεωρητική δυσκολία του. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να… ακουμπήσει στη δυσκολία του αγώνα. Δεν μπορεί να «κρυφτεί», αν θέλετε, πίσω από τη… δικαιολογία του «πιο δύσκολου φετινού» του αγώνα. Είναι. Δεδομένα. Αλλά δεν αποτελεί… εκ των προτέρων δικαιολογία.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός οφείλει απόψε να μπει στο γήπεδο και να έχει στο μυαλό του ότι πάει για να κερδίσει. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να μπει σε… εκ προοιμίου «χαμένο» ματς. Όσο δύσκολο και αν είναι, όσο και αν μια ενδεχόμενη απώλεια μπορεί να θεωρείται εντός προγράμματος. Απόψε ο Θρύλος μπαίνει στο γήπεδο και παίζει ως νικητής. Μόνο έτσι θα έχει τύχη. Το είπε και ο Μπαρτζώκας χθες.

Διαβάστε επίσης