Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λαρεντζάκης: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει»

Λαρεντζάκης: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει»
Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 - 22:43

Στο θλιβερό περιστατικό με τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μέσω του μπλογκ του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Τι έγραψε για το παιχνίδι με τον Άρη. Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Καλησπέρα σας. Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω από τίποτε άλλο πέρα από την είδηση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Αναφέρομαι στην δολοφονία του Άλκη, ενός 19χρονου παιδιού που το νήμα της ζωής «κόπηκε» πρόωρα και αναίτια.

Αρνούμαι να δεχθώ πως το χέρι των δραστών «πυροδότησε» το γεγονός ότι ο Άλκης ήταν φίλαθλος μιας αντίπαλης ομάδας. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι...

Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από όσα συνέβησαν και πέρα από τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, θέλω να εκφράσω την ευχή να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο. Πρέπει όλοι μας, πρώτα από όλους η Πολιτεία, αλλά και όλοι όσοι βρισκόμαστε στον χώρο του αθλητισμού, να «δουλέψουμε» σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από κάτι τέτοιο, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Για αυτό θα είμαι σύντομος σε ότι αφορά στα αγωνιστικά...

Για λόγους υγείας δεν μπόρεσα να ενισχύσω την προσπάθεια της ομάδας μου στους αγώνες με Ρεάλ και Μπασκόνια. Είμαι, όμως, χαρούμενος, για το ότι και στα δύο παιχνίδια παρουσιαστήκαμε πολύ βελτιωμένοι και πως κόντρα στους Βάσκους πήραμε την πολύτιμη νίκη.

Μπροστά μας έχουμε την αναμέτρηση με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, στην οποία θα δώσω και εγώ το «παρών». Είναι ένα ματς που μετά τη δολοφονία του Άλκη αποκτά μια άλλη, ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία. Όσον αφορά το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά για να πάρουμε το διπλό. Όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες».

Διαβάστε επίσης

Μπήκε ο «Λάρι»!

Μπήκε ο «Λάρι»!

Κανονικά θα αγωνιστεί κόντρα στον Άρη ο Λαρεντζάκης. Εκτός παραμένει ο Έισι…