Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Νομίζαμε πως είχε τελειώσει το παιχνίδι»

«Νομίζαμε πως είχε τελειώσει το παιχνίδι»
Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 - 22:55

Για τη νίκη επί του Άρη, το κακό τρίτο δεκάλεπτο και όχι μόνο, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου. «Σίγουρα θέλαμε τη νίκη, όμως, όπως όλοι καταλαβαίνετε το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Επίσης, θέλω να αναφερθώ στην αυριανή πολύ σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η επέτειος για τα θύματα της Θύρας 7. Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα θύματα στον αθλητισμό».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως από δω και πέρα τα φαινόμενα βίας θα εξαλειφθούν, απάντησε: «Δεν είμαι αισιόδοξος. Η ελληνική κοινωνία κάθε φορά μετά από ένα τέτοιο γεγονός ενεργοποιείται. Όμως, έχουν συμβεί και στο παρελθόν αν θυμάστε. Έχουν συμβεί πάρα πολλά τέτοια γεγονότα. Ξαφνικά η ελληνική κοινωνία ‘σκύβει’ πάνω στο πρόβλημα, θλίβεται, το δηλώνει με κάποιο τρόπο και μετά από λίγο είμαστε πάλι οι ίδιοι. Δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Έχει σχέση με τη μόρφωσή μας και την καλλιέργειά μας ως κοινωνία. Αυτό πιστεύω».

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση, είπε: «Συγχαρητήρια στον Άρη για την επίμονη προσπάθειά του για σαράντα λεπτά. Εμείς μετά από μια διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και ταξίδι, θέλαμε να κερδίσουμε και βιαστήκαμε πολύ νομίζοντας πως θα κερδίσουμε από το πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι, όμως, έτσι. Ο Άρης δείχνει ότι παλεύει, έχει αθλητικότητα, γκαρντ που πιέζουν πολύ τη μπάλα και παίζουν με μεγάλη ταχύτητα. Χρειάστηκε στο τέλος να επιστρατεύσουμε μέσα στην ομάδα μας την κοινή λογική για να πάρουμε το ματς».

Σε ερώτηση σχετική με τους μόλις 11 πόντους που σκόραρε ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο, σχολίασε: «Νομίζαμε πως έχει τελειώσει το παιχνίδι, μπήκε και ο Λαρεντζάκης, ο οποίος προερχόταν από αποχή για λόγους υγείας και θέλαμε να του δώσουμε λίγο χρόνο. Γενικά θέλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο, αλλά απαιτείτο ομαδικό παιχνίδι από την πλευρά μας και καλό μυαλό για να μείνουμε στο πλάνο για σαράντα λεπτά. Ο Χάνλαν έβαλε πολύ δύσκολα σουτ, σούταρε πολύ καλά τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Έβαλε πολλά μαρκαρισμένα, αλλά και αμαρκάριστα. Όμως, θεωρώ πως δεν πρέπει να σταθούμε περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου. Μπροστά μας έχουμε σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, αλλά και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Και θέλουμε να τελειώνουμε παιχνίδια σαν το σημερινό με τον Άρη από το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να καταλάβουμε πως απαιτείται μεγάλη προσπάθεια».

Τέλος, για το αν οι 35 πόντοι που δέχθηκε από τον Χάνλαν η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού, είναι κάτι που τον προβληματίζει ενόψει Εφές, απάντησε: «Δεν είναι ίδια παιχνίδια. Ο Χάνλαν έχει πολύ μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Αν θέλετε να σας το πω αλλιώς, θα είχαμε βάλει καλύτερο αμυντικό πάνω του για πολλά λεπτά του παιχνιδιού. Σήμερα δεν το κάναμε αυτό. Αν ήταν το επόμενο παιχνίδι θα κάναμε μεγαλύτερη προσπάθεια να βάλουμε κάποιους παίκτες συγκεκριμένα πάνω του. Καταλαβαίνετε, όμως, πως παίζει ρόλο και η συγκέντρωσή μας. Είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Στο ματς με τη Ρεάλ απαιτήθηκε μεγάλη ενέργεια και αμέσως μετά παίξαμε ένα παιχνίδι must win εκτός με την Μπασκόνια. Και μετά είχαμε να παίξουμε έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα με μια ομάδα που βασίζεται στην αθλητικότητα και την ενέργεια. Οι Αμερικάνοι αθλητές σε όλα τα πρωταθλήματα παίζουν με μεγάλη ενέργεια. Οι συγκεκριμένοι του Άρη προετοιμάστηκαν μια εβδομάδα να παίξουν αυτό το ματς και όταν αγωνίζονται κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλο κίνητρο να παίξουν καλά. Αν, λοιπόν, εσύ είσαι λίγο χαλαρός μπορεί να κινδυνεύσεις. Δεν κινδυνεύσαμε τελικά, όμως, το ότι δεν τελειώσαμε το ματς όπως έπρεπε να το κάνουμε, ήταν ένα στοιχείο του παιχνιδιού».

Διαβάστε επίσης