Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλα σουτ, τα (videos)

Μεγάλα σουτ, τα (videos)
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 10:03

Ευλογημένος δήλωσε ο Μπαρτζώκας, που προπονεί αυτούς τους παίκτες. Ευλογημένοι και εμείς που είμαστε μαθημένοι σε στιγμές σαν τη χθεσινή. Δεν είναι μια και δυο. Έχει παράδοση ο Ολυμπιακός, στα μεγάλα σουτ. Με αποκορύφωμα, φυσικά, το αξεπέραστο buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου όλη η Ευρώπη βάφτηκε ερυθρόλευκη, για ακόμη μία φορά.

Θέλει «κοχόνες» να είσαι ηγέτης. Και προπάντων θέλει να μην το λες. Θέλει να το πράττεις. Όπως το έπραξε ξανά ο Πρίντεζης στο ΣΕΦ, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σηκώνοντας όλο το γήπεδο και όλη την Ελλάδα στο… πόδι! Όπως το έκανε ο Βασίλης Σπανούλης στο ΣΕΦ, μπροστά στην άμυνα του… τεντωμένου Διαμαντίδη! Και… ξέρανε ένα ολόκληρο γήπεδο, βυθίζοντάς το στη σιωπή!

Είμαστε μαθημένοι, σε τέτοιες στιγμές. Στα μεγάλα σουτ, τα οποία χτίζουν μύθους. Γιγαντώνουν θρύλους και γράφουν ιστορία, κάνοντας τον Θρύλο ακόμη πιο μεγάλο. Ο Κώστας Σλούκας πρώτος από όλους είχε πει ότι δεν θέλει να τον λένε ηγέτη. Είχε… αποκηρύξει τον χαρακτηρισμό, ο οποίος του είχε αποδοθεί. Και αυτή είναι η αρχή, για κάθε ηγέτη, για να είναι ηγέτης. Για να είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει την ομάδα από το χέρι και θα βάλει το μεγάλο σουτ, όταν αυτό είναι απαραίτητο να μπει.

Από εκεί αρχίζουν όλα, για έναν μεγάλο ηγέτη. Από την ψυχραιμία. Από τη μετριοφροσύνη. Αυτή φέρνει το καθαρό μυαλό και κατ’ επέκταση το «κρύο αίμα», στην κρίσιμη στιγμή. Στιγμή σαν τη χθεσινή, κατά την οποία από «το κρύο αίμα», έρχεται η «έκρηξη»! Μόνο ο Ολυμπιακός αυτά…

Διαβάστε επίσης