Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι καταξιωμένος»

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι καταξιωμένος»
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 15:39

Να δει την ομάδα του να παρουσιάζει τον καλύτερό της εαυτό θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ανέφερε πως στον Ολυμπιακό δεν αρκούν οι δύο τίτλοι, αλλά πρέπει να συνδυάζονται και με πορεία στην Ευρώπη.

Επίσης, δήλωσε πως ο Ουόκαπ θα αγωνιστεί στο Final 4.

Για την επιστροφή του Final 4 ως σύστημα διεξαγωγής: «Χαιρετίζω την διεξαγωγή ενός Final 4 μετά από 18 χρόνια. Όλοι οι προπονητές τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε στο εξωτερικό κι είδαμε πόσο ωραίο είναι να συμμετέχεις σε ένα τουρνουά. Βέβαια εδώ είναι ή γάμος ή κηδεία. Ο ένας θα πανηγυρίσει κι οι άλλοι τρεις γυρίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Να παρουσιάσουμε παίκτες και προπονητές τον καλύτερό μας εαυτό. Οι διοργανωτές επίσης, όλοι δίνουμε εξετάσεις και οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά. Η συγκυρία είναι δύσκολη κι έχουμε όλοι ένα παραπάνω μερίδιο ευθύνης για να γίνουν τα ματς σε ωραίο κλίμα».

Για τον Τόμας Ουόκαπ: «Ο Ουόκαπ κάνει προπόνηση, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final 4».

Για τη σημασία του Κυπέλλου Ελλάδας: «Στον Ολυμπιακό δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι, πρέπει αυτοί να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία. Ο Ολυμπιακός είναι καταξιωμένος στην Euroleague. Φέτος είμαστε ανταγωνιστικοί και διεκδικούμε θέση στα playoffs. Η αίγλη του Κυπέλλου είναι αυξημένη. Για να είναι όμως ένας τίτλος σημαντικός πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη πράγματα. Πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει επίπεδα. Να υπάρξει αξιοκρατία. Να μην κρίνονται τα παιχνίδια στην κερκίδα, αλλά στο παρκέ. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Όλοι οι παράγοντες, ακόμη κι οι διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Όχι μόνο για τώρα. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας που βρίσκεται σε ύφεση, τα ματς πρέπει να κρίνονται στον γήπεδο».

Διαβάστε επίσης