Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόμας Ουόκαπ: «Ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό λόγω νοοτροπίας νικητή» (video)

Τόμας Ουόκαπ: «Ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό λόγω νοοτροπίας νικητή» (video)
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022 - 11:43

Ένας από τους παίκτες οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα, για να είναι ο φετινός Ολυμπιακός πολύ δυνατός, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Ο Θρύλος τον απέκτησε για να ενισχύσει την άμυνά του και τη δημιουργία του και μέχρι στιγμής δικαιώνεται, με την επιλογή του. Ο Ουόκαπ βρέθηκε στο επίκεντρο, με την Ευρωλίγκα να εστιάζει επάνω του, σε μίνι αφιέρωμα. Και εκείνος… τα είπε όλα.

«Από τη πρώτη μέρα που υπέγραψα συμβόλαιο στην Ευρώπη ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Τα πάντα είναι υπέροχα. Το κοινό και ο τρόπος με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ είναι υπέροχος. Όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ είναι και εκείνοι που το χαίρονται περισσότερο» ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός.

«Ο ρυθμός, η δύναμη ήταν δύο πράγματα για τα οποία προσωπικά δεν ήμουν έτοιμος. Ειδικά τα δύο πρώτα χρόνια μου. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι που βρίσκονται στην Ευρώπη θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ εάν και εφόσον το ήθελαν. Όταν άρχισα να μαθαίνω κάποια πράγματα, μετά ήξερα και τι να περιμένω», πρόσθεσε.

Για την απόφασή του να πάει στον Ολυμπιακό είπε: «Με έφεραν εδώ οι φιλοδοξίες του συλλόγου. Έχουν συνηθίσει να κερδίζουν, θέλουν να κερδίζουν, έχουν σπουδαία ιστορία και όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Θέλουμε να νικήσουμε και θέλουμε να νικήσουμε τώρα. Το να είμαι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε ατομικό τίτλο».

Για τον Ουόκαπ μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος είπε ότι «μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή που τον είδα να παίζει. Και πίστεψα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό μέλος για την ομάδα μας. Μαζί με τον Σλούκα, τον Τάιλερ (σ.σ. Ντόρσεϊ), τον ΜακΚίσικ θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά. Κάνει πολλά πράγματα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πιστεύω ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τη πλευρά του, μίλησε με πολύ καλά λόγια τον Ουόκαπ, σημειώνοντας: «Είναι φανταστικός παίκτης και χαρακτήρας. Μάλιστα ο προηγούμενος προπονητής του στην Ζάλγκιρις, ήρθε και μου είπε 'συγχαρητήρια υπογράψατε έναν εξαιρετικό συμπαίκτη, έναν πρωταθλητή, έναν ανταγωνιστή, έναν καλό παίκτη. Του απάντησα 'συγνώμη που σας το πήραμε».

Παράλληλα, ο Ουόκαπ είπε ότι «είχα την τύχη να παίξω για εξαιρετικούς προπονητές. Ο Σάρας, ο κόουτς Σίλερ, είναι δάσκαλοι. Έμαθα πάρα πολλά από τον Σάρας τα δύο πρώτα χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που συνήθισα τον τρόπο παιχνιδιού στην EuroLeague».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης