Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Euroleague: Ο δρόμος προς την 3η θέση

Euroleague: Ο δρόμος προς την 3η θέση
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 11:23

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Euroleague, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για τον Ολυμπιακό και την Αρμάνι Μιλάνο, οι οποίοι «παλεύουν» για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι η εξής: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση, μία νίκη πίσω από την 3η Αρμάνι, επί της οποίας έχει πάρει το… πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Μετά τις χθεσινές ήττες από Άλμπα και Ρεάλ αντίστοιχα, οι δύο ομάδες έκαναν ένα… πισωγύρισμα, το οποίο δεν είχε αρνητικές επιδράσεις στη βαθμολογική τους θέση.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει ξεκάθαρα στην 3η θέση. Θέλει να πάρει τη θέση της Αρμάνι και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ, μειώνοντας τις πιθανότητες να βρει απέναντί του την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές.

Για να το πετύχει αυτό πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από την Αρμάνι στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι πιο… ευνοϊκό από της Αρμάνι, η οποία έχει πολύ δύσκολες εξόδους. Και οι δύο ομάδες έχουν τρία εκτός έδρας να απομένουν, όμως η Αρμάνι έχει να αγωνιστεί σε πιο δύσκολες έδρες. Αυτό, όμως, δεν λέει κάτι. Δεν είναι λίγες οι εκπλήξεις που έχουμε δει στη φετινή σεζόν, οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος και να εκμεταλλευτεί το παραμικρό… στραβοπάτημα της Αρμάνι.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων που... παλεύουν για την τρίτη θέση:

19η αγωνιστική (εξ’ αναβολής)

15/03 Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός

30η αγωνιστική

17/03 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

18/03 Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου

31η αγωνιστική

22/03 Μακάμπι-Αρμάνι Μιλάνο

23/03 Μονακό-Ολυμπιακός

32η αγωνιστική

24/03 Εφές-Αρμάνι Μιλάνο

25/03 Βιλερμπάν-Ολυμπιακός

33η αγωνιστική

31/03 Αρμάνι Μιλάνο-Μονακό

01/04 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

34η αγωνιστική

07/04 Βιλερμπάν-Αρμάνι Μιλάνο

Διαβάστε επίσης