Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: «Πήραμε μία μεγάλη νίκη»

Παπανικολάου: «Πήραμε μία μεγάλη νίκη»
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 00:36

Πάρα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Ζαλγκίρις, η οποία είχε εξαιρετικό μομέντουμ, σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ του Θρύλου τόνισε πως η ομάδα έβγαλε σημαντικές άμυνες και ανέβηκε επιθετικά στα κρίσιμα, φτάνοντας έτσι στη νίκη.

Ο Παπανικολάου αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμφάνιση λέγοντας πως είναι χαρούμενος που σήμερα μπήκαν τα σουτ, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη.

Αναλυτικά: «Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετικό μομέντουμ. Νίκησε εδώ τους δύο πρώτους της κατάταξης. Ανταπεξήλθαμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Βγάλαμε ένταση, ενέργεια και βάλαμε μεγάλα σουτ στο τέλος. Είναι επικίνδυνη η Ζαλγκίρις στο ‘σπίτι’ της και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εδώ. Έπρεπε να ματσάρουμε τη δύναμή τους και το κορμί τους στα ριμπάουντ. Από τη στιγμή που το κάναμε σε καλό βαθμό, βγάλαμε σημαντικές άμυνες και μπορέσαμε να κάνουμε πιο εύκολη τη δική μας δουλειά. Στο τέλος, ανεβήκαμε εμείς και αυτοί έδειχναν να πέφτουν».

Για τη δική του απόδοση: «Η επιθετική μου απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους χειριστές μας. Μπορεί να τελειώσω το ματς με τρία σουτ, ίσως υπάρξουν και ματς που θα βρω περισσότερα. Αυτό έγινε σήμερα και είμαι χαρούμενος που μπήκαν. Έχω ακούσει πολλά για την επιθετική μου συγκομιδή φέτος. Σήμερα με βρήκαν οι συμπαίκτες μου, μπήκαν τα σουτ, αλλά και να μην έμπαιναν, αν ερχόταν η νίκη όλα καλά».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί: «Η δουλειά μας είναι το επόμενο παιχνίδι, εξίσου δύσκολο. Κοιτάμε το επόμενο σκαλί και δε θέλουμε να ‘σκοντάψουμε’, κοιτώντας πιο ψηλά στην κορυφή».

Διαβάστε επίσης