Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια καλοκουρδισμένη μηχανή με 12 πολύτιμα γρανάζια

Μια καλοκουρδισμένη μηχανή με 12 πολύτιμα γρανάζια
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 12:33

Σπουδαία εμφάνιση και μεγαλοπρεπέστατη νίκη στο «αιώνιο»… ντέρμπι του ΣΕΦ. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά ποιότητας, βαθμολογικής θέσης και ικανοτήτων, το οποίο «βάφτηκε» ερυθρόλευκο, από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι και να μη δώσει φρούδες ελπίδες στους «πράσινους».

Χθες, αγωνίστηκαν και οι δώδεκα παίκτες που ήταν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το «αιώνιο» ντέρμπι. Όλοι, από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο μπήκαν στο γήπεδο με σωστή νοοτροπία και με ατελείωτο πάθος. Ανεξαιρέτως. Ας ξεκινήσουμε από τον Έισι, που αγωνίστηκε για τρία, μόλις, λεπτά. Ο Αμερικανός ψηλός, πρόλαβε στα τρία λεπτά που πάτησε παρκέ, και ενώ η διαφορά είχε ξεφύγει στους 30 πόντους, να βουτήξει δύο φορές για να διεκδικήσει την μπάλα. Λύγισε να παίξει άμυνα, έβγαλε ενέργεια, κέρδισε ένα επιθετικό φάουλ. Είχε σωστή νοοτροπία.

Όλοι χθες ήταν… επαγγελματίες σε ένα ματς τριάντα πόντων. Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο ΜακΚίσικ που αγωνίστηκαν για περισσότερα από είκοσι λεπτά, «σκύλιασαν» στην άμυνα και έβγαλαν μεγάλη ένταση και στις δύο άκρες του παρκέ. Παίκτες, όπως ο Ζαν Σαρλ, που δεν είχε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια, πάτησε παρκέ χθες νωρίς, λόγω των γρήγορων φάουλ του Βεζένκοβ και φώναξε «παρών». Ένιωθες, σαν να μην έχει βγει ο Σάσα.

Γενικότερα, ιδιαίτερη μνεία αξίζουν όλοι μετά τη χθεσινή αναμέτρηση. Απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο, μεγάλη ενέργεια και Θρυλικό πάθος. 12 παίκτες που μπήκαν στο παρκέ για να «παλέψουν» με τους αντιπάλους τους και για να τους κατατροπώσουν. Και αυτό έκαναν. Από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ως το τελευταίο. Όλοι τους ήταν υπέροχοι και έδωσαν στους φιλάθλους του Ολυμπιακού ένα βράδυ να το θυμούνται για πολύ καιρό. Μέχρι την επόμενη ευρωπαϊκή νίκη, μέχρι το επόμενο «αιώνιο» ντέρμπι. Αυτή η ομάδα, δείχνει να μην έχει ταβάνι.

Διαβάστε επίσης