Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σκυτάλη στον Σάσα από τον αρχηγό!

Η σκυτάλη στον Σάσα από τον αρχηγό!
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 - 16:52

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Χρονιά MVP πραγματοποιεί ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού διανύει εξαιρετική σεζόν και δείχνει πραγματικά ασταμάτητος. Ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην Euroleague, με παιχνίδι μέσα και έξω από τα 6.75μ. MVP του Φεβρουαρίου και στην εξάδα των υποψηφίων για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου της Euroleague. Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ο Βεζένκοβ από την… αφάνεια και την «τελευταία» θέση στον «ερυθρόλευκο» πάγκο πριν από δύο-τρία χρόνια, έχει φτάσει να είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος, σε χρόνο συμμετοχής, παίκτης του Ολυμπιακού.

Έχει δίπλα του, βέβαια, ένα από τα κορυφαία 4άρια στην ιστορία της Euroleague. Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Πρίντεζη. Κάθε μέρα μαζί του είναι ένα… μάθημα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ένα από τα σπουδαιότερα 4άρια που έχουν παίξει στην Ευρώπη. Τεράστιος παίκτης, με εκπληκτικό ταλέντο στο low post, αλλά και ευχέρεια να σκοράρει και από μακριά.

Ο Πρίντεζης δεν είναι… ξοφλημένος. Κάθε άλλο. Δουλεύει κάθε μέρα σκληρά και αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα σημαντικό «γρανάζι» της «μηχανής» του Ολυμπιακού. Σίγουρα δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής και τον ρόλο που είχε στο παρελθόν, όμως παραμένει υπερπολύτιμος για τον σύλλογο. Είναι παίκτης-σημαία. Έχει βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στην τρομερή βελτίωση του Σάσα Βεζένκοβ. Οι δύο τους, άλλωστε, έχουν τρομερό δέσιμο. Φαίνεται από την επικοινωνία τους στο γήπεδο. Από την στήριξη του ενός στον άλλον. Ο Βεζένκοβ βλέπει τον Πρίντεζη ως πρότυπο, και ο Πρίντεζης τον Βεζένκοβ, ως… διάδοχο.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Ο Βεζένκοβ είναι ο διάδοχος του Γιώργου Πρίντεζη στη θέση «4» στο Λιμάνι. Ο ιδανικότερος διάδοχος. Είναι ο παίκτης που έχει βγει μπροστά φέτος και καλύπτει το… κενό που αφήνει η «απουσία» του Γιώργου Πρίντεζη από το βασικό ροτέισον της ομάδας. Ο Βεζένκοβ έχει πάρει την σκυτάλη από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Είναι από τους παίκτες που, μαζί με τον Σλούκα και τον Παπανικολάου, πρέπει να «βγουν μπροστά» στον Ολυμπιακό των επόμενων χρόνων. Φέτος, αποδεικνύει πως μπορεί να το κάνει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βασίζεται πολύ στον Σάσα Βεζένκοβ και εκείνος τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Η αγωνιστική εικόνα του Σάσα έχει αφήσει τους πάντες εντυπωσιασμένους και… ευτυχισμένους. Και ίσως πρώτο από όλους τον Γιώργο Πρίντεζη. Βλέπει πως υπάρχει… άξιος διάδοχος στη θέση που τίμησε και υπηρέτησε τόσα χρόνια. Ο Πρίντεζης έχει χαρίσει τίτλους και προκρίσεις στον Θρύλο. Ο Πρίντεζης είναι ο Ολυμπιακός. Η παρουσία του στην ομάδα είναι σπουδαία από κάθε άποψη. Η σημαία πρέπει να παραμείνει στον ιστό της και να συνεχίσει να… μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εμπειρίες στους ηγέτες του μέλλοντος.

Διαβάστε επίσης