Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα, ας έρθει όποιος θέλει!

Τώρα, ας έρθει όποιος θέλει!
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 - 11:44

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας για τα πλέι οφ της Euroleague. Μετά τη νίκη επί της Βιλερμπάν, στη Λυών, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, η οποία του δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε μια χρονιά στην οποία, πολλές ομάδες «έχτισαν» γερά και ακριβά μπάτζετ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την πορεία του στην Euroleague με στόχο την είσοδο του στην οκτάδα.

Ένας στόχος, ο οποίος επιτεύχθηκε, λίγο-πολύ, με το καταπληκτικό ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ, καθώς το ρεκόρ 12-1 στο Φαληρικό γήπεδο ήταν ικανό για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό, μαζί με τρεις ή τέσσερις εκτός έδρας νίκες, στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, με τον καιρό άλλαζε τους στόχους της. Και αυτό συνέβαινε χάρη στην πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με αμυντικές ικανότητες, πλάνο και περίσσιο επιθετικό ταλέντο. Το ρόστερ έχει «χτιστεί» με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ένα ρόστερ, ικανό για όλα.

Αυτό φαινόταν και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούσαν στα μάτια κάθε αντίπαλο. Ήταν «πονοκέφαλος» για κάθε ομάδα που έμπαινε στο παρκέ να τους αντιμετωπίσει. Ώσπου, φτάσαμε στο σημείο, ο Ολυμπιακός να «κλειδώνει» το πλεονέκτημα έδρας, ενώ του απομένει ένα παιχνίδι. Με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όπου θέλει τη νίκη για να κυνηγήσει τις πιθανότητες του για την 3η θέση.

Άσχετα με το που θα τερματίσει. 3ος, 4ος ή, σε κάποια σενάρια που συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες, 2ος. Ο Ολυμπιακός δε διαλέγει αντίπαλο. Δεν προτιμάει και δε θέλει να αποφύγει κανέναν. Οι αντίπαλοι θέλουν να αποφύγουν τον Ολυμπιακό. Ποιος θα ήθελε να παίξει την πρόκριση του στο Final 4, σε ένα ΣΕΦ καμίνι; Σε ένα ΣΕΦ που μετράει 12-1 στην κανονική διάρκεια; Κανείς.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με στόχο την είσοδο στα πλέι οφ, έχει καταφέρει να «καπαρώσει» και το πλεονέκτημα έδρας. Δε θα μπει στη διαδικασία να διαλέξει αντίπαλο. Με πλεονέκτημα έδρας στο γεμάτο ΣΕΦ, ας έρθει όποιος θέλει. Ή όποιος δε θέλει και έρθει από… «καραμπόλα». Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, με τον έκτο παίκτη στο πλευρό τους, θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν την πρόκριση στο «ερυθρόλευκο» Βελιγράδι για το Final 4. Το όνειρο δεν τελειώνει.

Διαβάστε επίσης