Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νικήτρια η Αρμάνι, φουντώνει η «μάχη» για την 3η θέση

Νικήτρια η Αρμάνι, φουντώνει η «μάχη» για την 3η θέση
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 23:28

Μια αναμέτρηση η οποία επηρεάζει πολύ τη βαθμολογία και τον Ολυμπιακό, μόλις έληξε στο Μιλάνο. Η Αρμάνι βγήκε νικήτρια, καθώς επικράτησε της Μπάγερν με 84-77 και παρέμεινε στην 3η θέση, με ίδιο αριθμό νικών με τον Ολυμπιακό, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο.

Αρμάνι και Μπάγερν μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, σε μια σκληρή «μάχη». Με καλάθια από Σίλντς και Λούσιτς, άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να παίζουν με σκληράδα και πάθος. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Ραντόσεβιτς δώσανε ένα προβάδισμα +3 (4-8) στην Μπάγερν, ενώ ο Λούσιτς με λέι απ έκανε το 4-9, μετά από 5’ παιχνιδιού, με τον Ετόρε Μεσίνα να καλεί τάιμ άουτ.

Η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση με τον Χάινς και παρέμεινε κοντά στο σκορ, όμως ο «καυτός» Λούσιτς ανέβασε τη διαφορά στους επτά πόντους για τους Γερμανούς (7-14). Χάινς και Ροντρίγκες μείωσααν σε απόσταση δύο πόντων (12-14), με τους Ντάνιελς και Χίλιαρντ να ευστοχούν πίσω από τα 6.75μ. και να ανεβάζουν το σκορ σε 15-17, ενώ ο Γιάραμαζ διαμόρφωσε το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου με δίποντο και έδωσε το +4 στην ομάδα του Τρινκιέρι (15-19).

Ο Τόμας ανέβασε τη διαφορά στους έξι πόντους (15-21) για την Μπάγερν, η οποία συνέχισε να «στραγγαλίζει» με την άμυνα της την Αρμάνι, η οποία έδειχνε… αγχωμένη. Σίσκο και Ντάνιελς με τρίποντα έκαναν το 18-24, με τον Αμερικανό γκαρντ της Αρμάνι να την κρατάει «ζωντανή» στο πρώτο μέρος.

Σίλντς και Λούσιτς έκαναν το σκορ 21-26, σε ένα ματς με πολλή ένταση και από τις δύο ομάδες, οι οποίες παρέμεναν, διαρκώς, κοντά στο σκορ, μέχρι εκείνο το σημείο. O Σέρβος σκόρερ της Μπάγερν με τρίποντο έκανε το 21-29, με τον Σίσκο να ανεβάζει τη διαφορά στους δέκα πόντους (21-31) για πρώτη φορά στην αγώνα.

Χάινς και Ροντρίγκεθ μείωσαν σε 27-33, με τους Γιάραμαζ και Μέλι από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» να κάνουν το 29-36 και την Μπάγερν να διατηρεί ένα σεβαστό προβάδισμα, 1:30’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος και με καλάθια από Ροντρίγκες, Χολ και Λούσιτς, το σκορ ανέβηκε σε 40-38, με την Αρμάνι να παίρνει προβάδισμα μετά από πολλή ώρα. Ο Ραντόσεβιτς ισοφάρισε σε 40-40, φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στα ίσα με τους Χάινς και Χολ να κάνουν το 44-40.

Μέλι και Ροντρίγκεθ κράτησαν μπροστά στο σκορ την Αρμάνι, ανεβάζοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (51-46), με τον Λούσιτς να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Μπάγερν κοντά στο σκορ. Χίλιαρντ, Μέλι και Τόμας έκαναν το σκορ 54-50, με τον Ταρζέφσκι με καλάθι στην «εκπνοή» της τρίτης περιόδου να δίνει προβάδισμα έξι πόντων (56-50) στην Αρμάνι Μιλάνο του Μεσίνα.

Ο Ντιλέινι με γκολ-φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (59-51), με τους Γερμανούς να μειώνουν με τον Σίλινγκ σε 59-53, ενώ ο Τζόρτζ με τρίποντο μείωσε στους τρεις πόντους (59-56), με τον Ντατόμε να δίνει «ανάσα» στην Αρμάνι με τρίποντο και να κάνει το 62-56. Η Μπάγερν σκόραρε και πάλι για τρεις, με τον Χίλιαρντ να κάνει το 62-59 και να την κρατάει σε απόσταση «αναπνοής».

Ταρζέφσκι και Σίλντς ανέβασαν τη διαφορά στους επτά πόντους (66-59) με τον Αντρέα Τρινκιέρι να καλεί, εσπευσμένα, τάιμ άουτ. Γιάραμαζ και Λούσιτς με τρίποντα, έφεραν την Μπάγερν σε απόσταση «αναπνοής» από την Αρμάνι (66-65) και ήρθε η σειρά του Ετόρε Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ, για να «κόψει» τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Ο Σίλντς με τρίποντο έκανε το 69-65, με τον Ρούμπιτ να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές και να κάνει το 69-67 για την Μπάγερν, με τους δύο παίκτες να ευστοχούν και πάλι σε τρίποντο και γκολ-φάουλ αντίστοιχα και να κάνουν το 72-70. Στη συνέχεια, ήρθε η σειρά των Χολ και Λούσιτς να σκοράρουν και να κάνουν το 74-71 σε ένα ματς για… γερά νεύρα! Ακολούθησαν κάποια «φαλτσοσφυρίγματα» υπέρ της Αρμάνι, τα οποία έφεραν Ροντρίγκεθ και Σίλντς στη γραμμή των ελευθέρων βολών, με το σκορ να γίνεται 78-71.

Ο Σίλντς με ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό, έφερε την Αρμάνι στο +9 (80-71) και έφτασε τους 20 πόντους στο παιχνίδι, δείχνοντας πως οι Ιταλοί «καθάριζαν» σιγά-σιγά την υπόθεση νίκη. Λούσιτς και Σίλντς έκαναν το 82-76, ενώ στη συνέχεια από τις βολές, Χολ και Λούσιτς ανέβασαν το σκορ σε 84-77, με αυτό το σκορ να λήγει το παιχνίδι και να βρίσκει νικήτρια την Αρμάνι Μιλάνο.

*Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό της Μπάγερν στο Twitter.

Διαβάστε επίσης