Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φέρτε μας το ευρωπαϊκό! Ο Θρύλος στο Βελιγράδι για την κούπα!

Φέρτε μας το ευρωπαϊκό! Ο Θρύλος στο Βελιγράδι για την κούπα!
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 - 23:24
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ένας τρομερός Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μονακό, έφυγε για το Βελιγράδι και την κούπα της Euroleague! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο 5ο ματς τους Γάλλους με 94-88, έκαναν το 3-2 στη σειρά και πήραν το εισιτήριο για το Final 4 της διοργάνωσης!

Στο Βελιγράδι ο Θρύλος θα διεκδικήσει την κούπα!

Καλός στην άμυνα, όχι όμως και στην επίθεση

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός τα πήγε καλά στον τομέα της άμυνας, όχι όμως το ίδιο και στην επίθεση. Δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» 13 πόντους από τη Μονακό, αλλά έβαλαν μόλις 11.

Όχι γιατί η Μονακό έπαιξε καλή άμυνα, αλλά γιατί οι Πειραιώτες είχαν βιαστικές και λάθος επιλογές στις επιθέσεις τους. Αν είχαν πιο καθαρό μυαλό σίγουρα θα ήταν διαφορετικό το σκορ.

Ο Παπανικολάου ήταν ο πρωταγωνιστής από πλευράς Ολυμπιακού, έχοντας βάλει τους 6 από τους 11 πόντους και παίζοντας καλή άμυνα στον Μπέικον τον οποίο και εκνεύρισε, ενώ πρόσφερε και τη φάση του δεκαλέπτου με τάπα στον αιφνιδιασμό.

Ο ΜακΚίσικ τον πήρε από το χέρι, αλλά...

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ευτύχισε να έχει σε τρομερή κατάσταση τον ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ και μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε 16 πόντους!

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν έφτιαξαν την επίθεσή τους, από τους μόλις 11 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου σημείωσαν 30, αλλά από την άλλη χάλασαν την άμυνά τους. Από τους 13 που είχαν δεχτεί στην πρώτη περίοδο, έφτασαν να δεχτούν στη δεύτερη 35 πόντους!

Έτσι ήρθε το 41-48, με τους Πειραιώτες να κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τον Τζέιμς στο ημίχρονο, στους 7 πόντους, αλλά από την άλλη πλήρωσαν την όχι σωστή αντίδρασή τους επάνω στον Λι ο οποίος έβαλε 12 τους περισσότερους στο πρώτο δεκάλεπτο και τον Ουαταρά επίσης είχε 12 στο ημίχρονο.

Επέστρεψε ο Θρύλος!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος, ή τώρα ή ποτέ!

Έπαιξε καλή άμυνα απέναντι στη Μονακό ιδιαίτερα στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου και μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς ανατρέποντας το σκορ. Πέρασε και μπροστά στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει.

Οι 5 σερί πόντοι του Αντζούσιτς ήταν σημαντικοί για τη Μονακό, ενώ ο Τζέιμς σκόραρε με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του δεκαλέπτου για το 66-70. Όμως ο Ολυμπιακός είχε μπει πλέον ξανά στο παιχνίδι για τα καλά και το ΣΕΦ είχε πάρει... φωτιά!

Σλούκας και Γουόκαπ τον πήραν στις... πλάτες τους!

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά έξυπνα. Τα πήγε καλά στην άμυνά του, δεχόμενος 18 πόντους, ενώ στην επίθεση ο Σλούκας πήρε μπροστά και πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του!

Προτού όμως ξεκινήσει ο Σλούκας, ήταν ο Γουόκαπ αυτός ο οποίος έκανε... σμπαράλια την άμυνα των Γάλλων με συνεχόμενους πόντους. Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να παίξει το μπάσκετ του και ανάγκασε τη Μονακό να παίξει σκληρά.

Κατάφερε η ομάδα του Πειραιά να φτάσει μόλις 4 λεπτά μετά από το ξεκίνημα της περιόδου να κατακτά το δικαίωμα των ελευθέρων βολών. Έτσι φόρτωσε τους Γάλλους με φάουλ, είχε από νωρίς 4 ο Τζέιμς και ο Λι βγήκε με 5 από το παρκέ. Η Μονακό φοβόταν να παίξει άμυνα για να μη δίνει βολές στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να κάνουν τα δικά τους!

Φτάνοντας ο Θρύλος στο πλεονέκτημα του σκορ και μετά ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός ο οποίος «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες είχε η Μονακό και ήρθε το τελικό 94-88 στο ΣΕΦ και το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου!

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 41-48, 66-70, 94-88

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 17 (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2 ασίστ), Ντόρσεϊ 16 (4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 βολές), Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 4 (4 ασίστ), Σλούκας 15 (1/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάρτιν 9 (3/3 δίποντα, 3/4 βολές), Βεζένκοβ 9 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Πρίντεζης, Παπανικολάου 6 (2 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 18 (4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές).

Μονακό (Ομπράντοβιτς): (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ), Μπέικον 12 (3/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βέστερμαν, Τόμας 6 (8 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μοτιεγιούνας 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Ουαταρά 15 (5/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Άντζουσιτς 5 (1), Χολ 5 (2 ριμπάουντ), Τζέιμς 24 (4/7 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 10/11 βολές, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 λάθη).

Διαβάστε επίσης