Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 1 (photos, videos)

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 1 (photos, videos)
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 - 01:42

Αποστολή στο Βελιγράδι: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βελιγράδι (19-21/5) για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από την Εuroleague. Ο δρόμος για να φτάσει ο Θρύλος του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Σερβία δεν ήταν εύκολος. Αλλά τα κατάφερε. Μια διοργάνωση απαιτητική, με τις ομάδες να πρέπει να παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, με λίγες διακοπές ξεκούρασης και σερί παιχνίδια Τρίτη-Παρασκευή. Η 2η θέση που κατέλαβε ο θρύλος στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 19-9 είναι μεγάλο επίτευγμα και εμείς θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στη διαδρομή για το γειτονικό Βελιγράδι. Έτσι... για ζέσταμα λοιπόν πριν το τζάμπολ στην «Stark Arena».

Το gavros.gr, από το Βελιγράδι, σας αναλύει πώς έφτασε στην τελική φάση ο Θρύλος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος...

Ολυμπιακός-Μπασκόνια 75-50
Στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακός, δείχνοντας από πολύ νωρίς τα «δόντια» του στη φετινή μάχη. Με άμυνα για σεμινάριο και με τον κόσμο να δημιουργεί δυνατή ατμόσφαιρα, ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή και νίκησε 75-50 την Μπασνόνια. Και πέρα από τη νίκη, έστειλε ένα μήνυμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Μουσταφά Φάλ, σκοράροντας 16 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 74-68
Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Και φρόντισε να στείλει νέο μήνυμα προς κάθε αντίπαλο ότι φέτος δεν... παίζει και δεν αστειεύεται! Αυτήν τη φορά, υποκλίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης (74-68) στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας. Η ομάδα ήταν πίσω στο ημίχρονο με ένα πόντο (35-36) αλλά με εξαιρετικό β μέρος ο Θρύλος κατάφερε και έκανε το 2 στα 2. Ματσάρα έκανε ο Βεζένκοβ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, 12 πόντους έβαλε ο Ντόρσεϊ.

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 79-78 παρ.
Οι μάχες του θρύλου με τις Ισπανικές ομάδες συνεχίστηκαν αλλά αυτή τη φορά σε Ιβηρικό έδαφος απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου κατάφερε και έβαλε στα «σκοινιά» την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, αλλά ηττήθηκε στον πόντο (79-78), στην παράταση. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδας του Πειραιά ήταν ο Σλούκας με 14π και ο Βεζένκοβ με 12 ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν ο γίγαντας Φαλ (11π., 8ρ.) και ο Ντόρσεϊ με 12π. 3 ασίστ.

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 83-68
Επιστροφή στο ΣΕΦ σημαίνει νίκες! Έτσι λοιπόν και έγινε με τον Θρύλο να επιστέφει στο κάστρο του η 4η νίκη ήταν γεγονός. Η διαφορά των 15 πόντων έγινε στο β’ μέρος αφού στην πρώτη περίοδο οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2012 και 2012+1 δεν έπαιζαν τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να κάνουν επιμέρους 12-23. Η ομάδα έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστές τους Σλούκα 17π 5ριμπ και τον ασταμάτητο από το τρίποντο Γιαννούλη Λαρεντζάκη 13π (3/4 τριπ.) μείωσε αρχικά στο -3 με τη λήξη του ημιχρόνου (36-39) και με εμφατική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 3 στα 3 στην έδρα του διατηρώντας το αήττητο που δεν άλλαξε. Όπως έδειξε και η συνέχεια θα αργούσε αρκετό διάστημα να αλλάξει. Πολύ! Άξιοι συμπαραστάτες των δύο σκόρερ οι Βεζένκοβ 12π και Παπανικολάου 10π.

Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου 87-83
Να περάσει ο επόμενος! Την Άλμπα υποδέχτηκε ο Θρύλος στο ΣΕΦ με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα του και τα κατάφερε. Κέρδισε 87-83 τους Γερμανούς της Άλμπα σχετικά εύκολα καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στην 4η περίοδο. Πρώτοι σκόρερ για το «κόκκινο τανκ» ο Ντόρσεϊ με 13π 6/6 βολές και Παπανικολάου με 12π ενώ το πάζλ της νίκης συμπλήρωσε ο Σλούκι λουκ του Ολυμπιακού με 10 πόντους.

Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ 67-65
Τα εύκολα δύσκολα έκανε σε αυτόν τον αγώνα η ομάδα του Πειραιά. Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ερυθρόλευκους» που πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με «αέρα» 11 πόντων (45-34). Ακολούθησε ένα ντεμαράζ χαμένων προσπαθειών και σε συνδυασμό με την ευστοχία της Φενέρ στην 3η περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Ο Σλούκας έκανε λάθος λίγα δεύτερα πριν τη λήξη του ματς και με καλάθι και φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Πολονάρα να ισοφαρίσει σε 65-65. Ο Σλούκας είναι μαχητής και το απέδειξε! Με δικό του buzzer beater στη λήξη του αγώνα εξιλεώθηκε και χάρισε στον Ολυμπιακό μια πολύτιμη νίκη για την συνέχεια της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστές για το Θρύλο ήταν ο Σλούκας με 14π. (3/4 τριπ.) και Φαλ (10π., 9 ριμπ.) ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν ο Ντόρσεϊ με 10π και ο Λαρεντζάκης επίσης με 10π (2/4 τρίποντα).

Ολυμπιακός-Μονακό 86-65
Επιστροφή στο... μέλλον! Ο Θρύλος αντιμετώπισε τη Μονακό την οποία αργότερα απέκλεισε για να είναι παρών στο Final 4 στο Βελιγράδι. Όπως και στα πλέι οφ έτσι και στην κανονική διάρκεια οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με το εμφαντικό 86-65 και συνέχισαν το αήττητο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με αδιάκοπο ρυθμό στην επίθεση και επιμονή στην άμυνα οι «ευθρόλευκοι» προσέφεραν σκορ και θέαμα στο κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του Φαληρικού σταδίου και συνέχισαν να αποτελούν φόβητρο για όποιον επισκέπτεται τη «καυτή» έδρα στον Πειραιά. Πρώτα «βιολιά» για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ο Ντόρσεϊ 18π. 4/7 διπ. , Ζαν-Σαρλ 18π. 7/9 διπ. 5ριμπ. και Τόμας Ουόκαπ με 11π. 4/6 διπ.

Εφές-Ολυμπιακός 88-69
Την ήττα γνώρισε στην Πόλη ο Θρύλος από την Εφές με 88-69 παρόλο που έκανε δυναμική εκκίνηση στον αγώνα. Μετά την πρώτη περίοδο (23-25) οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση κατά την διάρκεια του αγώνα με αποκορύφωμα την 4η περίοδο που δέχτηκαν σκορ 20-3. Σε μια βραδιά που η ομάδα ήθελε γρήγορα να ξεχάσει οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Βεζένκοβ που ήταν πρώτος σκόρερ με 17π. (4/4διπ.) και ο Φαλ (15π.).

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-73
Μετά από την ήττα από τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να βγάλουν αντίδραση. Τι καλύτερο από ένα ματς εντός έδρας στο απόρθητο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο είχε να παρουσιάσει μπάσκετ από άλλο πλανήτη! Το 35-8 στην 1ηπερίοδο ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που η ομάδα ήθελε και εκ του αποτελέσματος, πέτυχε. Τη νίκη σε συνδυασμό με υψηλό ρυθμό επιθετικά και διψήφια διαφορά. Το ρόλο του «εκτελεστή» των Ισραηλινών ανέλαβε ο Κώστας Σλούκας 18π. 8/8 βολές και Ντόρσεϊ 17π., ενώ ακολούθησαν ο Βεζένκοβ 15π., 5ρ., και ο ΜακΚίσικ 14π.

Συνεχίζεται...

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης