Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 3 (photos, videos)

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4! Vol 3 (photos, videos)
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 01:32

Αποστολή στο Βελιγράδι: Χρ. ΚΟΥΗΣ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βελιγράδι (19-21/5) για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από την Εuroleague. Ο δρόμος για τη δόξα της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ δεν είναι εύκολος και μετά τα δύο πρώτα (το πρώτο και το δεύτερο) αφιερώματα στη διαδρομή για Σερβία, έχουμε ετοιμάσει για όλους τους φίλους του gavros.gr το τρίτο! Φύγαμε...

Ολυμπιακός-Έφες 87-85 παρ.
Magic moment of the year! Το buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα στη λήξη της παράτασης βραβεύτηκε ως η καλύτερη στιγμή στη φετινή διοργάνωση καθώς ο «Σλουκι Λουκ» του Ολυμπιακού με αυτό το καλάθι χάρισε στο Θρύλο τη νίκη και το πλασάρισμα στην 4άδα. Μεγάλο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Και μπροστά σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, ο Ολυμπιακός, με το θρυλικό τρίποντο ξεπέρασε το εμπόδιο της Έφες (87-85) στην παράταση και έστειλε το μήνυμα πως θα είναι αφεντικό στο ΣΕΦ. Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» ο Κώστας Σλούκας (23πόντοι με 4/6 τρίποντα) και ο Ντόρσεϊ με 19πόντους, 5 ριμπάουντ. Πολύτιμοι ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και ο Μουσταφά Φαλ (10 πόντους, 8 ριμπάουντ).

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 67-58
Τη νίκη με 67-58 πήρε ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ, απέναντι στη Μιλάνο και έδειξε με.. στυλ τι σημαίνει Πειραιάς. Η υψηλή απόδοση στην 4η περίοδο ήταν αρκετή για να στείλει τους φίλους του θρύλου που βρέθηκαν στις εξέδρες στο Φάληρο στον 7ο ουρανό. Πρώτα «βιολιά» για την αρμάδα του Μπαρτζώκα ήταν ο Σλούκας (16 πόντοι, 4 ασίστ), ο συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοβ (16 πόντοι, 5/6 δίποντα) για να ακολουθήσουν ο ΜακΚίσικ (14 πόντοι) και ο Φαλ (12πόντοι 7 ριμπάουντ).

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 88-98
Τη νίκη επί γερμανικού εδάφους με 88-98 πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι» δίνοντας μεγάλη χαρά στους φίλους του Ολυμπιακού που μένουν στο Μόναχο και στις γύρω περιοχές της Γερμανίας. Ο Θρύλος με αντεπίθεση στο β’ μέρος κατάφερε και ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν, που είχε μικρό προβάδισμα τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο (53-50). Η αμυντική λειτουργία της ομάδας επανήλθε στα γνωστά επίπεδα στο δεύτερο ημίχρονο που σε συνδυασμό με την ευστοχία των παικτών ήταν ο βασικότερος παράγοντας για τη νίκη. Ματσάρα από τον Ντόρσεϊ που σημείωσε 25 πόντους έχοντας το απόλυτο στα τρίποντα (4/4). Διψήφιοι για τον Θρύλο ήταν ακόμα τέσσερις παίκτες, ο Βεζένκοβ (17), ο Σλούκας (11 πόντοι) και οι δύο γίγαντες του θρύλου, ο Φαλ (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Χασάν Μάρτιν με 14 πόντους.

Άλμπα-Ολυμπιακός 90-75
Το 2ο ταξίδι στη Γερμανία δεν ήταν νικηφόρο όπως στο Μόναχο. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βερολίνο από την Άλμπα (90-75) καθώς η ομάδα του Πειραιά δεν είχε την ίδια απόδοση αμυντικά όσο επιθετικά. Για την ομάδα του λιμανιού πρώτοι σκόρερ ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ (19 πόντοι, 6/6 δίποντα) και ο Μάρτιν (17 πόντοι, 8/10 δίποντα) για να ακολουθήσει ο Ντόρσεϊ με 11 πόντους.

Ζαλγκίρις- Ολυμπιακός 73-84
Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Θρύλος στο Κάουνας αλλά τελικά κέρδισε. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με σκληρές άμυνες με τους Λιθουανούς παραδοσιακά να δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα. Ο Θρύλος ανέβασε την απόδοσή του στην 4η περίοδο και με το επιμέρους 14-26, απέδρασε από το Κάουνας. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ασταμάτητος με 18 πόντους, 3/6 τρίποντα. Διψήφιοι στο σκοράρισμα ήταν άλλοι 4 για τον Ολυμπιακό. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (13πόντοι), ο Σάσα Βεζένκοβ (16), ο Κώστας Σλούκας (13 πόντοι, 3/5 τρίποντα) και ο Χασάν Μάρτιν (13πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 101-73
Το παιχνίδι που όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν διακαώς ήταν γεγονός και ο Θρύλος ήταν με «τέρμα τα γκάζια». Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 35 και παραλίγο να έσπαγε το αξέχαστο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και ξεκίνησε δυνατά την 1η περίοδο σκοράροντας 38 πόντους. Η ομάδα του Πειραιά δεν σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και με την παρότρυνση του κόσμου επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού 101-73. Πρώτοι σκόρερ για τον Θρύλο ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ με 16 πόντους ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Φαλ 13πόντοι, 6/7 δίποντα, Μάρτιν 13 πόντοι, ο Παπανικολάου 13 πόντοι, 4 ριμπάουντ και ο δήμιος του ΠΑΟ, Σακίλ ΜακΚίσικ με 10 πόντους (μάζεψε και 8 ριμπάουντ).

Μονακό-Ολυμπιακός 92-72
Κακή παρένθεση στη φετινή χρονιά αποτελεί το ματς με τους Μονεγάσκους για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν έλλειψη συγκέντρωσης στην 2η περίοδο και το βαρύ επιμέρους 29-9 της Μονακό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ήττα. Σε μια δύσκολη βραδιά για τους Πειραιώτες μόνοι διασωθέντες ήταν ο Βεζένκοβ που σημείωσε 18 πόντους και ο Μουσταφά Φαλ επίσης με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 80-94
Το πάθημα στο Μονακό έγινε μάθημα και ο Θρύλος πείσμωσε για το διπλό επί της Βιλερμπάν. Τα κατάφερε, πήρε τη νίκη (80-94) , με την επίθεσή του να πετάει «φωτιές» και έφτασε ένα βήμα από τη 2η θέση. Ματσάρα έκανε για άλλη μια φορά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 21 πόντοι, 7 ριμπάουντ, ο Σάσα Βεζένκοβ 18 πόντοι, 10 ριμπάουντ, ο Σλούκας 15πόντοι και ο «Παπ» 11 πόντοι, 3/3 τρίποντα.

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-66
Τη 2η θέση κατέκτησε ο Θρύλος με τη νίκη (73-66) απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η ομαδάρα του κόουτς Μπαρτζώκα παρόλο που έχανε το ημίχρονο (33-40), με αντεπίθεση διαρκείας στη 3η περίοδο (18-8) και έναν εκπληκτικό Σακίλ ΜακΚίσικ κατάφερε και επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα. Με αυτή τη νίκη, ο Θρύλος σφράγισε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ο ασταμάτητος Σακίλ ΜακΚίσικ 20 πόντοι, 6/9 στα δίποντα ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ σημείωσε 13 πόντους.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε επίσης