Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4 Vol. 4! (photos / videos)

Ολυμπιακός: Ο δρόμος για το Final 4 Vol. 4! (photos / videos)
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 16:09

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βελιγράδι (19-21/5) για την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, της Ευρωλίγκας. Ο δρόμος για το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας, όμως, δεν ήταν εύκολος και μετά τα τρία πρώτα αφιερώματα στη διαδρομή για Σερβία, έχουμε ετοιμάσει για όλους φίλους του Θρύλου το τέταρτο! Φύγαμε…

Ο δρόμος για Βελιγράδι είχε μια στάση ακόμα πριν τη Σερβία. Ο Θρύλος δεν διάλεξε αντίπαλο, κέρδισε την Μπαρτσέλονα και κατέκτησε την 2η θέση. Η Μονακό ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν το επόμενο… και το επόμενο…

Ολυμπιακός-Μονακό 71-54

Ο Θρύλος είναι το αφεντικό στο ΣΕΦ. Και όταν λέμε αφεντικό εννοούμε την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην έδρας της! Υποδέχτηκε τη Μονακό με μοναδικό στόχο να κάνει το πρώτο βήμα, από τα τρία που χρειάζονται, για να προκριθεί στην τελική φάση! Τα κατάφερε και κέρδισε με εμφατικό τρόπο (71-54)! Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μπαρτζώκα ο Σακίλ ΜακΚίσικ (12 πόντοι, 2ασσίστ), ο Πρίντεζης (12 πόντοι), ο Ουόκαπ (11 πόντοι) ενώ διψήφιοι ήταν ο Σλούκας με τον Βεζένκοβ με 10 πόντους!

Ολυμπιακός- Μονακό 72-96

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός με 72-96 από τη Μονακό για το δεύτερο ματς της σειράς. Η ομάδα δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μείνω πίσω στο σκορ βγάζοντας νευρικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της. Το υψηλό ποσοστό ευστοχίας της Μονακό από τα τρίποντα ήταν καταλυτικός παράγοντας για την ήττα με τους «ερυθρόλευκους» να μην βγάζουν αντίδραση. Σε μια κακή βραδιά για την ομάδα του Πειραιά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοβ (14 πόντοι 4 ριμπάουντ), ο Ντόρσεϊ με 12 πόντους και ο Παπανικολάου με 12 πόντους.

Μονακό- Ολυμπιακός 83-87

Τη νίκη με 83-87 πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μονακό για το 3ο ματς της σειράς. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και δεν άφησαν τους Γάλλους να κάνουν το παιχνίδι τους. Με σκληρή άμυνα και zone press οι παίκτες του θρύλου έκαναν το 2-1 και βρέθηκαν ένα βήμα πριν από το Fina 4 στο Βελιγράδι! Ματσάρα έκανε ο Σλούκας (21 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασσίστ), ο Σάσα Βεζένκοβ (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ο Ούοκαπ (13 πόντοι) και ο Ντόρσεί (11 πόντοι).

Μονακό-Ολυμπιακός 78-77

Αχ και να μπαίνε! Ο Θρύλος είχε την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στη Γαλλία αλλά το σουτ του Σλούκα, το τελευταίο σουτ στο ματς, στο οποίο κρίθηκε το αποτέλεσμα, δεν ήταν εύστοχο με αποτέλεσμα το ραντεβού με την ιστορία να πάρει παράταση! Η ομάδα του Θρύλου έπαιξε επιθετικά, ήταν εύστοχη και είχε την ευκαιρία στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να αποδράσει από την Γαλλία αλλά τελικά ηττήθηκε στον πόντο (78-77) και η σειρά οδηγήθηκε σε 5ο ματς. Πρώτα «βιολιά» για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Κώστας Σλούκας (19 πόντοι, 3 ασίστ), ο Βεζένκοβ (17 πόντοι, μάζεψε και 8 ριμπάουντ) για να ακολουθήσουν ο Παπανικολάου (13 πόντοι - 5 ριμπάουντ) και ο «γίγαντας» Φαλ που σκόραρε 11 πόντους και είχε και 8 ριμπάουντ.

Ολυμπιακός- Μονακό 94-88

Ραντεβού με την ιστορία! Το 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς ήταν το πιο κρίσιμο και ο Θρύλος ήταν πιστός στο ραντεβού με το Βελιγράδι! Αν και το ημίχρονο βρήκε τους «ερυθρόλευκους» πίσω στο σκορ (30-35), με αντεπίθεση στο β’ μέρος και με μια εκπληκτική 4η περίοδο (28-18) οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν το καθήκον τους! Πήραν τη νίκη (94-88) και έστειλαν ομάδα και κόσμο στον 7ο ουρανό στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! Ο ΜακΚίσικ συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή του Θρύλου στο ματς έχοντας 18 πόντους στη «φαρέτρα» του, για να αναλάβει τα ηνία ο Ουόκαπ με 17 πόντους και άμυνα «γρανίτη» ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσαν ο Ντόρσεϊ (16 πόντοι, 2 ασίστ) και ο Σλούκας (15 πόντοι με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ).

Και τώρα ραντεβού με την ιστορία στο Βελιγράδι! Πάμε Θρύλε! Γερά και Πειραιώτικα!

Διαβάστε επίσης