Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί, Θρύλε μου, τόσο άγχος;

Γιατί, Θρύλε μου, τόσο άγχος;
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 10:50
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αφού στο γράφαμε, Θρύλε μου. «Δεν είσαι φαβορί. Πήγαινε εκεί αθόρυβα, ζήσε το, ευχαριστήσου το, γιόρτασέ το και προσπάθησε να το χαρείς όσο παραπάνω μπορείς, γιατί ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ». Και όμως, Θρύλε μου, σε είδαμε μέσα στο ματς, σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από ότι έπρεπε, να έχεις άγχος… Γιατί, Θρύλε μου, τόσο άγχος; Γιατί; Η πίεση ήταν στους άλλους, όχι σε εσένα. Εσύ το μόνο «πρέπει» που είχες, ήταν να λάμψεις. Και το έκανες; Έλαμψες! Μια υπέροχη ομάδα, ένας υπέροχος λαός, μία μαγική ατμόσφαιρα. Εσύ τα έφτιαξες όλα αυτά. Μέσα στο υπέροχο παραμύθι που έζησες και ζεις. Ένα παραμύθι… τόσο αληθινό!

Ακόμη και σε ένα «μέτριο» παιχνίδι, σε έναν «μέτριο» ημιτελικό, ο Θρύλος έφτασε να ζήσει έναν αποκλεισμό στο σουτ. Αλλά το πραγματικό «γιατί» έγκειται στο άγχος που έβγαλε η ομάδα… Άγχος στο τελευταίο 5λεπτο, μεγάλο. Ίσως γιατί εκεί επήλθε η συνειδητοποίηση του ότι ΜΠΟΡΕΙ πράγματι να αφήσει έξω το μεγαθήριο Εφές και να πάει στον τελικό; Ίσως γιατί ο κόσμος με την ΦΟΒΕΡΗ και ΤΡΟΜΕΡΗ παρουσία του, ώθησε ορισμένους από τους «ερυθρόλευκους» να πάνε περισσότερο σε… ηρωικές προσπάθειες, τις οποίες δεν μετέτρεψαν σε πόντους, με αποτέλεσμα να βαρύνουν και άλλο τα χέρια; Ίσως γιατί εκεί στο φινάλε, το «ΠΡΕΠΕΙ» ήταν τελικά με τον Θρύλο και όχι με την Εφές; Ίσως γιατί εκεί στο τέλος του ματς, ΟΛΟ το ευρωπαϊκό μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, πίστεψε ότι η πρόκριση αξίζει να πάει σε «ερυθρόλευκα» χέρια; Πιθανώς…

Η ουσία είναι ότι έβλεπες το άγχος να… ξεχειλίζει, στο φινάλε. Και η ομάδα, η οποία δεν είχε «πρέπει», τελικά είχε. Και όμως. Ο λαός του Ολυμπιακού έκανε ό,τι μπορεί για να μετριάσει αυτό το άγχος, στις τάξει της ομάδας… Επί 40 λεπτά τραγουδούσε… «και αν δεν γίνει αυτό, στα φρύδια μας τα δυο»… Και το εννοούσε. Και το εννοεί.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης