Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπαιξε όσο χρειάστηκε

Έπαιξε όσο χρειάστηκε
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 - 21:26

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοση και με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης από όσα έγιναν στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του. Νίκησε 79-67 το Περιστέρι στο ΣΕΦ στον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ της Stoiximan Basket League, έκανε το 1-0 στη σειρά και θέλει άλλη μία να περάσει στα ημιτελικά. Κακή συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού, έπαιξε μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο. 20 πόντους είχε ο Σλούκας με 5 ασίστ, 20 είχε και ο Βεζένκοβ με 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Παρασκευή (27/5, 19:30) στο Περιστέρι και ο Θρύλος θέλει να... ξεμπερδεύει.

Ο αγώνας στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε με το Περιστέρι να κερδίζει το τζάμπολ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν τον αγώνα με βασική 5άδα τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Ουόκαπ και Φαλ. Το πρώτο καλάθι του αγώνα σημείωσε ο Πέτεγουεϊ για το Περιστέρι κάνοντας το 0-2 για τους φιλοξενούμενους στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει ρυθμό στο ματς χωρίς αποτέλεσμα αναγκάζοντας τον κόουτς Μπαρτζώκα να παίρνει νωρίς το πρώτο τάιμ-άουτ για δώσει οδηγίες. Το μίνι σερί του Περιστερίου αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» που βρήκαν σκορ με τον Ντόρσεϊ για το 2-5 και ο Βεζένκοβ μείωσε στον ένα πόντο με δίποντο από τη ρακέτα. Η πρώτη περίοδος έφτασε στα μισά, χωρίς υψηλό σκοράρισμα για τις δύο ομάδες, με τον Πέτεγουεϊ να είναι πρωταγωνιστής για τη ομάδα των δυτικών προαστίων. Ο Σάσα Βεζέκνκοβ με προσωπικό καλάθι δύο πόντων έκανε το σκορ 6-8 για να απαντήσουν άμεσα οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς για το 6-10 4.33’’ πριν τη λήξη. Στον αγώνα πέρασε ο Κώστας Σλούκας για να δώσει λύσεις στην επίθεση του Θρύλου. Το Περιστέρι συμπλήρωσε τρία λεπτά πριν το τέλος πέντε ομαδικά και ο Σάσα Βεζένκοβ με δύο εύστοχες βολές μείωσε και στο -5 με το σκορ 8-13. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +9 πόντους με το σκορ στο ΣΕΦ να είναι 8-17. Ένα λεπτό πριν το τέλος την πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν στους 6 πόντους τη διαφορά με τρίποντο του Λαρεντζάκη. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε 11-20 .

Η δεύτερη περίοδος στο ΣΕΦ ξεκίνησε με τους παίκτες του Θρύλου να πιέζουν στην άμυνα δίχως αποτέλεσμα, καθώς το Περιστέρι σκόραρε ξανά για τρεις κάνοντας το σκορ 11-23. Ο Χασάν Μάρτιν απάντησε με καλάθι δύο πόντων αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας από το τρίποντο και βρήκαν και πάλι σκορ με τον Γκρέι, διαμορφώνοντας το 13-26. Ο Ζαν Σαρλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και με τρίποντο μείωσε στους δέκα για να ακολουθήσει ένα ακόμα με τον Σλούκα μειώνοντας σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά για το Θρύλο, μετά από... ώρα. Ο κόουτς του Περιστερίου, Μίλαν Τόμιτς, κάλεσε σε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό που βρήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην επίθεση, περίπου στα μισά της β’ περιόδου. Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στα τελειώματα των επιθέσεων, με τον Ζαν Σαρλ να δίνει και πάλι τη λύση στο σκορ με δίποντο από το mid-range της ρακέτας για το 20-28. Ο Σλούκας δεν έχασε βολή για το 22-28 και ο θρύλος έδειχνε να ανεβάζει την απόδοσή του στον αγώνα 4.50’ πριν το ημίχρονο. Το σερί του Θρύλου έγινε 7-0 με μία στις δύο βολές του 30 άσσου 3,18 πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν συμπληρώσει και πάλι νωρίς τα ομαδικά που είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουν την πίεση στην ρακέτα οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά δίχως να καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ. Με ένα μικρό σερί 0-4 οι παίκτες του Τόμιτς άνοιξαν την διαφορά στο +5 και το φωτεινό πίνακα να του ΣΕΦ να δείχνει 28-33 1:48'' πριν το ημίχρονο. Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να βρει πόντους κάνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει αμέσως τους παίκτες του για οδηγίες και πάλι, στον πάγκο. Μετά τις οδηγίες που έγιναν σε έντονο ύφος ο Θρύλος δεν βρήκε σκοράρισμα και πήγε στο ημίχρονο με το σκορ 28-35.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη κατοχή και τον Ντόρσεϊ να κερδίζει το πρώτο φάουλ για το β’ μέρος. Λάθος των φιλοξενούμενων μετά από άστοχο σουτ των παικτών του Θρύλου αλλά και πάλι δίχως αποτέλεσμα. Ο Σάσα Βεζένκοφ άνοιξε το σκορ στο 2ο μέρος για τους «ερυθρόλευκους» με καλάθι δύο πόντων για το 30-35 και ο ίδιος διαμόρφωσε το 32-35, αναγκάζοντας το Μίλαν Τόμιτς να καλέσει νωρίς τους παίκτες του για οδηγίες στον πάγκο. Μετά τη διακοπή το Περιστέρι σκόραρε από τη γωνία για τρείς ανοίγοντας και πάλι την διαφορά στους έξι πόντους με το σκορ 32-38. Αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, έδωσε το δικαίωμα στον Μπράουν να σκοράρει, να πάρει και το φάουλ αλλά ευτυχώς αστόχησε. Ο Μουσταφά Φαλ, μετά από ασίστ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, πάτησε δυνατά και κάρφωσε για το 36-40. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές 6,07’ πριν το τέλος της 3ης περιόδου και μείωσε στους τρείς την διαφορά (37-40) με μια εύστοχη βολή του «γιγαντιαίου» σέντερ, για να ακολουθήσει ακόμα μία αυτή τη φορά από το Βεζένκοβ. Η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, έπιασε τα γνωστά επίπεδα, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» την επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Γουόκαπ, αρχικά, με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε το παιχνίδι σε 41-41 για απαντήσει άμεσα το Περιστέρι, με δίποντο για το +2. Ο Γάλλος σέντερ, Φαλ, έκανε από κοντά το 45-45 για τον Ολυμπιακό, που έψαχνε λύσεις στην επίθεση 3 λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν τα ομαδικά και κάθε φάουλ οδηγεί στη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ο Σλούκας έχασε την ευκαιρία, με χαμένο τρίποντο, να δώσει το προβάδισμα μετά από ώρα στην ομάδα του Πειραιά και το Περιστέρι, με αιφνιδιασμό προηγήθηκε ξανά στο +4 ( 48-52). Ο Βεζένκοβ πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα και με καλάθι εξ επαφής έφερε τον θρύλο και πάλι μια ανάσα από την ισοφάριση, κάνοντας το σκορ 51-52 1,09’ πριν τη διακοπή για την τελευταία περίοδο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 51-54.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει στο μισό γήπεδο το Περιστέρι και τον Βεζένκοβ να σκοράρει για δύο πόντους κάνοντας το σκορ 53-54. Ο Σλούκας έδωσε για πρώτη φορά στον δεύτερο μέρος το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με δίποντο (55-54) και με οδηγό την άμυνα κατάφερε και πήρε διαφορά τριών πόντων και πάλι με τον Έλληνα γκαρντ (57-54). Η ομάδα έδειχνε να βρίσκει έστω και αργά, ρυθμό στο μάτς και ο Μάρτιν με καλάθι δύο πόντων έκανε το 59-54. Το Περιστέρι βρήκε λύση επιθετικά, με τρίποντο, μειώνοντας σε 59-57 6.42’ πριν το τέλος της αναμέτρησης αλλά μετά από επιθετικό ριμπάουντ του ασταμάτητου Σάσα Βεζένκοφ και μία βολή το σκορ έγινε 60-57. Το παιχνίδι πήρε «άγρια» μορφή με γρήγορο ρυθμό και επιθέσεις κάτω των 20 δευτερολέπτων. Ο Σλούκας, αρχικά, ευστόχησε σε τρίποντο για το 63-59 αλλά στην επόμενη φάση, οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον άσσο του Θρύλου σε σουτ τριών πόντων του Στίβεν Γκρέι. Εκείνος ευστόχησε και στις τρεις, μειώνοντας και πάλι στον 1 πόντο (63-62) αλλά Λαρεντάζακης, που πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα έκανε το 66-62. Ο αγώνας όδευε προς το τέλος του και οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα ήθελαν να τελειώσουν το ματς, ανοίγοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +7 (69-62) με τρίποντο και πάλι του Σλούκα που ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων επιθέσεων. Ο Φάλ, με προσωπικό καλάθι 2,25’ πριν τέλος έκανε το 71-62 δίνοντας «αέρα» 9 πόντων στην ομάδα του Πειραιά. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με τρίποντο ουσιαστικά «κλείδωσε» το ροζ φύλλο αγώνα για τον Ολυμπιακό 1.02’ πριν το τέλος της αναμέτρησης και ο Φάλ με 1/2 βολές έκανε το 77-67. Ο αγώνας έληξε με 79-67 με τις βολές του Σλούκα και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 28-35, 51-54, 79-67

Διαβάστε επίσης