Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σώμα στο ΣΕΦ, πνεύμα στο Βελιγράδι

Σώμα στο ΣΕΦ, πνεύμα στο Βελιγράδι
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 12:47
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι(69-77), στο στάδιο Ειρήνης και Φίλιας και έκανε το 1-0 στην σειρά, για την φάση των «8» της Stoiximan Basket League. Ο Θρύλος, στη μετά Final 4 εποχή, έβγαλε νευρικότητα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν έπιασε τα γνωστά υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Το Final 4 τελείωσε. Τα play off για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ ξεκίνησαν! Δηλαδή τι περιμέναμε; Να κερδίσουμε με 30 πόντους και να μην επηρεαστούμε από ένα «καταραμένο» σουτ του Μίσιτς? Εννοείται είναι α’ πληθυντικό! Μαζί κερδίζουμε, μαζί παλεύουμε. Μαζί πονέσαμε στο Βελιγράδι, μαζί θα πάρουμε πρωτάθλημα και νταμπλ.

Σαφώς και η ομάδα μπάσκετ ήταν επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στον ημιτελικό με την Εφές. Είναι λογικό να χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, να «καθαρίσει» τις εμφανίσεις από την… σκόνη της Σερβίας. Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι κατάφερε και έκλεψε αρκετή από την λάμψη της διοργάνωσης με τον μπασκετικό πλανήτη να συζητάει διαρκώς για εκείνον και τον κόσμο του! Επέστρεψε και είναι δυνατός! Το μήνυμα στάλθηκε και η ομάδα των «θαυμάτων» θα βρει μπροστά της το Βελιγράδι, θα μάθει και θα το ξανακάνει!

Στο παιχνίδι με το Περιστέρι ο Θρύλος ήταν νευρικός και χωρίς καλά τελειώματα στην επίθεση. Βγήκε και μια ένταση, γενικά. Δεν χρειάζεται να δημιουργείται πίεση και να παίρνει έκταση το ζήτημα. Ο αθλητισμός έχει και αδρεναλίνη, δεν είναι ρομπότ η ομάδα. Πάμε παρακάτω!

Στα πολύ θετικά, η απόδοση του Σάσα Βεζένκοβ που πέτυχε double-double (20 πόντοι, 15 ριμπάουντ) για να ακολουθήσει ο πολύτιμος Σλούκας (20 πόντοι, 5 ασίστ). Είναι σημαντικό για την ομάδα ο Σάσα να είναι πρωταγωνιστής. Εξάλλου, οι φετινές του εμφανίσεις, τον έκαναν έναν εκ των MVP της regular season στην Ευρώπη. Είναι βαρόμετρο και στο ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας ο Σάσα και η χτεσινή του παρουσία δείχνει τη συγκέντρωση που έχει για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Το ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων στον χτεσινό αγώνα δεν ήταν καλό (29.6%). Όπως και στο Final 4 δεν ήταν στο γνωστό 35-37%. Το τρίποντο είναι ψυχολογία και όσοι γνωρίζουν τα βασικά από μπάσκετ, η πίεση παίζει ρόλο όταν είσαι σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά το τονίσαμε ξανά. Η ομάδα δεν είναι ρομπότ και αθλητισμός περιλαμβάνει και τον ψυχολογικό παράγοντα. Θα μπουν και τα τρίποντα, ξανά και η ομάδα θα πάρει περισσότερους πόντους και πίσω από τα 6,75μ..

Θέμα χρόνου είναι να επιστρέψει και να αποδώσει τα γνωστά εντός παρκέ ο Θρύλος. Ευτυχώς η ΑΕΚ… γλίτωσε και πέρασε ο Προμηθέας! Τον Ολυμπιακό σίγουρα κάθε ομάδα τον φοβάται και δεν τον θέλει αντίπαλο. Θα βρει ρυθμό η ομάδα, αρκεί ρυθμό να έχουν και οι εξέδρες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας… Όπως πρέπει. Πάμε για νταμπλ Θρύλε, μέχρι τέλους…

Διαβάστε επίσης