Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα συναισθήματα που μας γέμισε το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη το 2016!

Τα συναισθήματα που μας γέμισε το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη το 2016!
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 - 16:52
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Επέτειο έχουμε σήμερα στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια, με τους φίλους του Θρύλου να θυμούνται το αξέχαστο τρίποντο του Kill Bill απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο», σαν σήμερα το 2016. Στο ΟΑΚΑ παιζόταν η τέταρτη παράσταση της σειράς των τελικών της Α1 για τη σεζόν 2015-2016. Από τη μία, ο Ολυμπιακός, η ομάδα των θαυμάτων, που ήθελε να μείνει στο θρόνο του πρωταθλητή για 2η σερί χρονιά και από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, με τα γνωστά… μέσα, ήθελε να πάρει τον τίτλο με το… «έτσι θέλω». Η σειρά είχε παιχνίδια που δεν θα έπρεπε να βλέπουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και με καρδιακά προβλήματα! Break 81-83 για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να απαντήσει ο Θρύλος άμεσα, στο ΟΑΚΑ, με 66-68 και σπάσιμο στο σπάσιμο! Ακολούθησε η νίκη, με 77-72 στον Πειραιά, για το 2-1 στην σειρά που έφερε την ομάδα της καρδιάς μας ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Το ΟΑΚΑ δεν είχε δυναμική ικανή να σταματήσει την αρμάδα του Ολυμπιακού. Η ομάδα είχε βρει τον τρόπο να κερδίζει και δεν τη σταματούσαν οι γνωστοί-άγνωστοι διαιτητές και τα γνωστά παρασκήνια. Ο Βασίλης, είχε ήδη βάλει το πρώτο buzzer beater στο πρώτο break και έστειλε το μήνυμα πως αν χρειαστεί, θα το ξανακάνει! Και το έκανε ξανά! Τους… τελείωσε! Μέσα εκεί! Στο ΟΑΚΑ!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις ένα τέτοιο καλάθι. Αυτές οι στιγμές περνούν στο πάνθεον της ιστορίας. Στιγμές θρυλικές… Στιγμές αξέχαστες, που σε κάθε ευκαιρία, οι φίλοι του Ολυμπιακού, λησμονούν, πάνω από μια οθόνη ενός υπολογιστή, ενός κινητού…

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο δικός μας Kill Bill, πλέον και επίσημα Legend της Euroleague, όπλισε και εκτέλεσε. Έκανε αυτό που ξέρει να κάνει από το τότε που δήλωσε «είμαι ένα παιδί που θέλει να παίξει μπάσκετ»!! Τελείωσε την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη όπως άρμοζε. Χιτσκοκικό φινάλε, βγαλμένο από αμερικάνικη ταινία όπως οι μονομαχίες στο Ελ Πάσο… Μια επίθεση για μας… Μια άμυνα για τον ΠΑΟ… Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, απέναντι ο ένας από τον άλλο…

Απλά ο Βασίλης ήταν ο κορυφαίος όλων! Ευστόχησε στο τρίποντο, έκανε το σκορ 82-81 βάζοντας τέλος στη σειρά με 3-1 και άφησε 20.000 αγάλματα στο ΟΑΚΑ. Αυτοί που γίνονται Έφες, Φενέρ, αυτοί έμειναν «στήλη άλατος» και εμείς γίναμε πρωταθλητές. ΞΑΝΑ!

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΣΟΥ ΧΑΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ! ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ!

Διαβάστε επίσης