Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Το «γρανάζι» Τόμας Ουόκαπ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Το «γρανάζι» Τόμας Ουόκαπ!
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 14:20
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Γεννημένος στην Πασαντίνα του Τέξας, 30 Δεκεμβρίου του 1992, ο Τόμας Ράιαν Ουόκαπ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους» τον Ιούνιο του 2021, μετακομίζοντας από το Κάουνας στον Πειραιά και από τότε προσφέρει λύσεις, σε άμυνα και επίθεση! Λύσεις ουσίας!

Το δεύτερο μισό της χρονιάς αναμφίβολα, είναι καλύτερο από το πρώτο για τον γκαρντ του Ολυμπιακού. Αφού προσαρμόστηκε στο τρόπο που παίζει ο Θρύλος, ο Ουόκαπ έχει αναλάβει το ρόλο του «εξολοθρευτή» των επιθέσεων των αντιπάλων. Ο Ουόκαπ, με τη σκληρή άμυνα που παίζει, συνήθως μαρκάρει τον καλύτερο σκόρερ της ομάδας που έχει απέναντί του. Λάρκιν, Τζέιμς, Νέντοβιτς, όπως και άλλοι αρχισκόρερ, έχουν βιώσει σε πραγματικό χρόνο την άμυνα που παίζει ο Αμερικάνος γκαρντ.

Δεν είναι μόνο η άμυνα!

Μπορεί να μην προσφέρει 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι αλλά ο ρόλος του δεν είναι αυτός. Έχει κανόνια η ομάδα για να βγουν μπροστά! Το σύγχρονο μπάσκετ, απαιτεί να είσαι έτοιμος σε όλες τις συνθήκες που μπορεί να συναντήσει ένας αθλητής και ο Ουόκαπ έχει δείξει πως όταν σουτάρει, βρίσκει στόχο. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και ο 29χρονος παίκτης του Ολυμπιακού έχει 59.6% ποσοστό στα δίποντα, 85% στις βολές ενώ μοίρασε και μ.ο 4 ασίστ σε κάθε αγώνα, για την κανονική διάρκεια, της Stoiximan Basket League! Η αγωνιστική άνοδος, που έχει η ομάδα αλλά και ό ίδιος στα πλεί οφ αποτυπώνεται και στα στατιστικά του καθώς έχει ανεβάσει τον μ.ο των πόντων του σε 8 αλλά και την ευστοχία του σε προσπάθειες για δίποντο στο εξαιρετικό 71% ενώ βελτίωση παρουσιάζει και το ποσοστό στα τρίποντα καθώς αγγίζει το 43%!

Ο Ουόκαπ είναι πολύτιμος για τον Θρύλο, καθώς η άμυνα που παίζει σε συνδυασμό με την ηρεμία που δίνει στο ρυθμό του Ολυμπιακού, τον κάνουν αυτόματα, ένα απαραίτητο εργαλείο στην «εργαλειοθήκη» του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης