Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και τώρα, πλυθείτε κι ελάτε!

Και τώρα, πλυθείτε κι ελάτε!
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 21:46

Νέα 100άρα έριξε ο Ολυμπιακός στον Προμηθέα, την 3η σερί και επικρατώντας με 106-69 στο ΣΕΦ, έκανε το 3-0 στα ημιτελικά και προκρίθηκε στους τελικούς. Εκεί, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Λάρισα, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 16 πόντους έβαλε ο Ντόρσεϊ με 4 κλεψίματα, 16 είχε και ο ΜακΚίσικ, 15 είχε ο Παπανικολάου με 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, 12 είχε ο Βεζένκοβ με 3 ριμπάουντ, 9 ο Ζαν Σαρλ με 6 ριμπάουντ, 8 ο Σλούκας με 11 ασίστ.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς μεταξύ Ολυμπιακού και Προμηθέα ξεκίνησε με το Θρύλο να κερδίζει τη πρώτη κατοχή. Βασική πεντάδα για τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ντόρσεϊ, ο Ουόκαπ, ο Παπανικολάου, ο Βεζένκοβ και ο Φάλ. Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι κάνοντας το σκορ 0-3, για να απαντήσει ο Ντόρσεϊ και αυτός με τρίποντο για το 3-3. Ο Φάλ έδωσε το πρώτο προβάδισμα της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, σε 5-3 και ο Βεζένκοβ, στον αιφνιδιασμό έκανε το 7-3 7.22’’ πριν το τέλος την πρώτης περιόδου. Ο Ντόρσεϊ, ξεκίνησε «ζεστός» και σκόραρε ξανα, για δώσει προβάδισμα 6 πόντων στην ομάδα του Πειραιά, με το σκορ στο 9-3. Ο Προμηθέας, μείωσε με το Φόστερ σε 11-5 περίπου στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου αλλά ο Μουσταφά Φάλ σκόραρε από κοντά, για καλάθι δύο πόντων κάνοντας το σκορ 13-5. Επιθετικό ριμπάουντ από τον Βεζένκοβ αλλά ο Ουόκαπ, αστόχησε στο τρίποντο, στέλνοντας τις ομάδες στους πάγκους για οδηγίες 4,28’’ πριν το τέλος. Ο Γκράντ, πήδηξε πιο ψηλά από το Φαλ, κερδίζοντας το φάουλ, όμως ήταν άστοχος στις βολές και το 15-9 παρέμεινε. Οι ομάδες δεν φοβήθηκαν να ανεβάσουν το ρυθμό και ο Σλούκας, πέρασε στον αγώνα για να δώσει παραπάνω ταχύτητα. Το κατάφερε ο γκαρντ του Θρύλου, καθώς άνοιξε το γήπεδο και ο Ουόκαπ με δύο σερί προσωπικά καλάθια, ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 20-9, δίνοντας διψήφια διαφορά 2,44’’ πριν τη πρώτη διακοπή. Ο Μάκης Γιατράς, πήρε τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού, δίχως αποτέλεσμα. Ο Σλούκας σκόραρε δίποντο και έκανε το 23-9. Ο Προμηθέας μείωσε με τρίποντο σε 23-12 και ο Δημήτρης Αγραβάνης ολοκλήρωσε ένα μίνι σερί 4-0 για τους Πατρινούς. Ο Παπανικολάου με ωραίο καλάθι έκανε το 26-16 και ο Γκίκας με τρίποντο έκανε το 26-19, το οποίο ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε με άστοχο καλάθι για τους Πατρινούς και εύστοχο για τον Θρύλο, με τον Παπανικολάου, να σκοράρει. Με ένα γρήγορο 6-0 το σκορ έγινε 32-19. Η άμυνα ανέβασε στροφές και δεν άφηνε τον φιλοξενούμενο Προμηθέα να βρει τρόπο να σκοράρει, στα πρώτα τρία λεπτά της β περιόδου. Ο πίνακας του σκορ έδειχνε 34-19 και οι Πατρινοί δεν έβρισκαν ακόμα καλάθι. Ο Χαντ, έχασε το σετ βολών και ο Μάρτιν πέτυχε εύκολα το δίποντο, μετά από ασίστ του Σλούκα, που είχε μπει με διάθεση να τρέξει! Το σερί ήταν ήδη 10-0 και ο ΜακΚίσικ, με τρίποντο, άνοιξε κι άλλο τη διαφορά. Ο Θρύλος, ήταν ουσιαστικός, προσφέροντας και θέαμα στους φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ, με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 41-22, περίπου τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Σίμπσον σκόραρε για τρεις, αλλά ο Θρύλος απάντησε με δίποντο για να κάνει το σκορ 43-25, 2,33 πριν το ημίχρονο. Ο Λαρεντζάκης έδωσε εξαιρετική πάσα στον αρχηγό του Ολυμπιακού ο οποίος δεν αστόχησε για το 45-27. Το τρίποντο έδινε λύσεις στον Προμηθέα, που δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα στη ρακέτα με το σκορ 45-30. Ο ΜακΚίσικ προσέφερε ουσία και θέαμα στο ΣΕΦ και με 5 προσωπικούς πόντους, έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +17 με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 50-33.

Ένα ημίχρονο, πριν από τους τελικούς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, κάνει εκκίνηση στην 3η περίοδο με την ίδια πεντάδα που ξεκίνησε και τον αγώνα. Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε ο Ντόρσει με τρίποντο, για να στείλει τη διαφορά στο +20 για τον Ολυμπιακό, με το σκορ να είναι 53-33. Ο Παπανικολάου ευστόχησε και εκείνος σε τρίποντο από τη γωνία και ο Φαλ με κάρφωμα διαμόρφωσε το σκορ 58-35, 7.32’’ πριν το τέλος του 3ου δεκάλεπτου. Οι Πατρινοί μείωσαν, προσωρινά στους 21 πόντους, αλλά ο «Παπ» κέρδισε φάουλ, σε σουτ τριών πόντων και ευστόχησε και στις τρεις βολές ανεβάζοντας και πάλι το δείκτη της διαφοράς στους 24. Αμφισβητούμενη φάση, εξόργισε τον κόουτς Μπαρτζώκα και δέχτηκε τεχνική ποινή, από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Το σφύριγμα δεν πτόησε τους «ερυθρόλευκους» που βρήκαν τρίποντο, με το Βεζένκοβ περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο κόσμος είχε «ζεσταθεί» από τα σφυρίγματα και δημιούργησε ατμόσφαιρα τελικών, με το σκορ στο 64-49. Έντονες διαμαρτυρίες και από το πάγκο του Ολυμπιακού για τις τελευταίες φάσεις. Ο Προμηθέας, συμπλήρωσε σχετικά νωρίς τα ομαδικά και ο Βεζένκοβ ευστόχησε στο σετ βολών και οι Πατρινοί σκόραραν στον αιφνιδιασμό για το 65-51. Ο αγώνας, απέκτησε άγρια μορφή, με γρήγορο ρυθμό και σουτ στα 15’’. Τα σφυρίγματα έφεραν νευρικότητα στους παίκτες του Θρύλου και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και μείωσαν τη διαφορά κάτω από τους είκοσι πόντους σε 67-51. Ο Ντόρσει, με 4 προσωπικούς πόντους από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» έκανε το σκορ 71-51 και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ με ωραίο σουτ έκανε το 73-51, 1,32΄ πριν τη διακοπή για το 4ο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με τον 15ο πόντο του έστειλε τη διαφορά στο +25 για τον Ολυμπιακό και ο Ντόρσει με όμορφη ενέργεια έκανε το σκορ 80-53, που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

H 4η και τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, με τον Θρύλο να κάνει επίδειξη δύναμης και να βρίσκεται μπροστά 82-56 μετά από το πρώτο λεπτό. Ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο πάνω σε άμυνα, κάνοντας το σκορ 85-56. Πολύ καλή εμφάνιση από το γκαρντ του Θρύλου με 2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ στο ενεργητικό του, οχτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Έισι πέρασε στον αγώνα για να προσφέρει και αυτός πολύτιμη βοήθεια στο σκοράρισμα και τα κατάφερε καθώς ευστόχησε σε τρίποντο, που πανηγυρίστηκε έντονα, απ’ όλους όσους βρίσκονται σε παρκέ και εξέδρες! Ο θρύλος πλησίαζε ξανά τους 100 πόντους 6.53’ πριν το τέλος του αγώνα με τον πίνακα του ΣΕΦ να δείχνει το επιβλητικό, 90-56. Οι φιλοξενούμενοι, δεν έδειχναν σημάδια αντίδρασης στον αγώνα με τους παίκτες του Μπαρτζώκα, να μην αφήνουν καμία επίθεση χαμένη και με άμυνα «γρανίτη» να οδεύουν προς τους τελικούς με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Ζαν Σαρλ αξιοποίησε τις βολές και έκανε το 93-56 και ο Τανούλης με ωραίο λέι απ έδωσε λύση στη επίθεση της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Ο Λαρεντζάκης, έπαιρνε τα σουτ τριπόντων ενόψει..τελικών και δεν αστοχούσε, αναγκάζοντας τον κόουτς του Προμηθέα να καλέσει αμέσως σε τάιμ άουτ 3,59’ πριν το τέλος. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον κόσμο του Θρύλου να ζητάει το πρωτάθλημα και τον ΜακΚίσικ να σκοράρει καλάθι τριών πόντων για το 102-64. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι και βρήκαν σκορ και πάλι με τον Τανούλη που έκανε το σκορ 104-66. Ο Πρίντεζης πήγε στις βολές και αποθεώθηκε ξανά από τους φίλους του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 106-69, ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στην σειρά και πάει για την επιστροφή στο θρόνο.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 50-33, 80-53, 106-69

Διαβάστε επίσης