Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Έτσι έκλεισε «εισιτήριο» για τους τελικούς!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Έτσι έκλεισε «εισιτήριο» για τους τελικούς!
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 12:39
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Τη νίκη με 106-69 πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Προμηθέα και είναι τρία βήματα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν άφησαν περιθώρια στους Πατρινούς και με σκορ 3-0 προκρίθηκαν στους τελικούς, της Stoiximan Basket League. Ο τρόπος με τον οποίο νίκησε τα παιχνίδια ο Θρύλος, δίνουν ξεχωριστή σημασία στην πρόκριση καθώς η ομάδα έδειξε πως είναι πανέτοιμη για τη κούπα. Κυρίως ψυχολογικά!

Τρία επί… 100 και… κάτι ψιλά ακόμη!

Όχι μία φορά, ούτε δύο, αλλά τρεις στις τρεις η επίθεση δεν σταματούσε να σκοράρει. Τα ποσοστά, τόσο σε ομαδικές κατηγορίες όσο και σε ατομικές, έχουν ανέβει κατακόρυφα και οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Οι 324 πόντοι που σκόραρε ο Ολυμπιακός δείχνει τη θέληση για τους τελικούς. Πέρα από τη δεδομένη ανωτερότητά του, αγωνιστικά. Η ομάδα, στην σειρά με το Περιστέρι αρχικά και με τον Προμηθέα στην συνέχεια, μπήκε σε «συνθήκες τελικών». Έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και στα πέντε παιχνίδια που έδωσε στα πλέι οφ, δείγμα ομάδας με επαγγελματισμό και με επίγνωση στόχων και πλάνου. Σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια σαν άλλους.

Κανένας εύκολος πόντος

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πατρινοί αντιμετώπισαν μια άμυνα που έπαιξε Final 4 Ευρωλίγκας και έκανε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, να… ματώσει. Και πήραν μια εικόνα. Τα σερί αναπάντητων πόντων που έκανε ο Ολυμπιακός, στη σειρά των ημιτελικών είναι άνω των 13, με τους παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα, να μην αφήνουν κανένα εύκολο πόντο στην επίθεση των Πατρινών.

Το ίδιο πρόσωπο και την ίδια αντιμετώπιση, θα έχει η ομάδα και στους τελικούς. Γιατί ήθελε να είναι σε ρυθμούς κούπας από νωρίς και απέδωσε τα μέγιστα. Έχει μπει σε ρυθμό, λοιπόν, δεν ήταν χαλαρή…

Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει αυτό που εδικαιούτο. Κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Και να είναι έτοιμος για άλλο ένα βήμα προς την κορυφή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης