Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιώργος Μπαρτζώκας: Δεν προλάβαμε να του ευχηθούμε να τα εκατοστίσει, το έκανε!

Γιώργος Μπαρτζώκας: Δεν προλάβαμε να του ευχηθούμε να τα εκατοστίσει, το έκανε!
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 12:58

Ιστορία έγραψε χθες ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας προπονητής του Ολυμπιακού νίκησε το πρώτο ματς της σειράς των τελικών με τον Παναθηναϊκό, βλέποντας την ομάδα του να κάνει… επίδειξη δύναμης, απέναντι στους «πρασίνους». Μία νίκη, η οποία συνδυάστηκε τόσο με τα 57α γενέθλιά του, όσο και με τα… 100 του! Όχι χρόνια. Ματς! Ο κόουτς του Ολυμπιακού έκλεισε χθες Σάββατο (11/6) τα 57 και… πριν καλά-καλά προλάβουμε να του πούμε να τα… εκατοστίσει, το… έπραξε κιόλας! Με τρόπο εμφατικό μάλιστα! Έπιασε τους 100 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και με τρομερό ποσοστό, της τάξεως του 90%, προχωρά!

Ένα, αν μη τι άλλο σπουδαίο επίτευγμα για τον κόουτς των Πειραιωτών, ο οποίος είναι κοντά στο να κάνει το νταμπλ με τον Ολυμπιακό και να φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, με την ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει για το θέμα:

Σε ένα εξ ορισμού ξεχωριστό βράδυ αφού πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τελικός των πλέι οφ της 30ής Stoiximan Basket League, ο Γιώργος Μπαρτζώκας γιόρτασε τα 57α γενέθλια του με ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Ο Έλληνας κόουτς έγινε ο 4ος στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 100 αγώνες στον πάγκο του.

Ήταν 14 Οκτωβρίου 2012 όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοουτσάρισε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της Stoiximan Basket League (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 89-64) και χθες συμπλήρωσε τους 100 αγώνες, αριθμό στον οποίο έφτασαν στο παρελθόν μόνον ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Το ποσοστό νικών του Μπαρτζώκα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι 90% αφού το ρεκόρ του πλέον είναι 90-10. Είναι και το υψηλότερο ποσοστό νικών μεταξύ των «100άρηδων» του Ολυμπιακού αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ποσοστό 89,7%, ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς 82,38% και ο Γιάννης Ιωαννίδης 81,56%.

Ο πρώτος τελικός της σειράς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όμως ήταν ξεχωριστός για έναν ακόμη λόγο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αφού με αυτόν μπήκε στην πρώτη 15άδα των προπονητών με τους περισσότερους αγώνες από καταβολής Α’ Εθνικής. Έφτασε τους 276 και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης